In de 15 jaar van zijn bestaan heeft Foodlog kennis mogen maken met een groot aantal bijzondere mensen. Ze kwamen gericht - of per toeval - op Foodlog terecht en bleven betrokken bij de discussies en gesprekken. Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag zetten we graag een aantal bijzondere Foodloggers in het zonnetje.
Foodlog maken we samen. In de Foodlog Timeline is te zien dat er op Foodlog in 15 jaar maar liefst 274.000 reacties zijn geplaatst. Gemiddeld (op ruim 33.600 artikelen, Flashes en Contexten) komt dat neer op ruim 8 reacties per artikel. Daarvoor willen we vandaag jullie allemaal heel hartelijk bedanken.
Zonder jullie bijdragen, beste lezers en reageerders, was Foodlog nooit geworden tot wat het is.
Top-reageerders
En daarom bedanken we vandaag onze Top-reageerders van de afgelopen 15 jaar. Vaak hebben ze ook in het rijtje van de 'Most Liked Today' gestaan, wat betekent dat lezers hun bijdragen waarderen door er een groen duimpje aan toe te kennen.
Onze waardering brengen we graag op een expliciete manier naar buiten: de Top-reageerders ontvangen ter gelegenheid van de Foodlog-verjaardag een Top-reageerder-certificaat. Wie mogen zo'n kleurrijke onderscheiding in de mail tegemoet zien?
Als runner-up in dit illustere gezelschap mag niet onvermeld blijven Evert Jan van Ginkel. In de krap anderhalf jaar sinds hij lid werd, schreef hij maar liefst 1.382 reacties.
Dick Veerman tref je niet aan in het rijtje. Al modererend schreef hij inmiddels (sinds 2005) 44.912 reacties.
Daarnaast willen we een aantal bijzondere reageerders voor het voetlicht halen en bedanken. Paul Polman van Unilever kwam hoogstpersoonlijk op Foodlog meepraten - het haalde zelfs enkele pagina's in Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman van Jeroen Smit - en Serge Hercberg, de bedenker van Nutri-Score, kwam persoonlijk naar Nederland voor een live debat.
Graag noemen we ook expliciet Frits Muskiet, Frank van Berkum (dokter Frank), Harry Wichers, Diana Mönissen, Vincenzo Fogliano, Ynte van Dam, Melchior Meijer, Nico Gerrits, Johan Vollenbroek, Ellen-Maureen Colpa en Krijn Poppe. Dank jullie wel voor jullie prikkelende, stimulerende en relevante reacties op Foodlog!
Gast-auteurs
Foodlog biedt een podium aan iedereen die uit is op een zinvolle interactie met de lezers. In de loop der jaren hebben daarom, naast de reguliere bijdragers vanuit het Foodlog-team, tal van gastschrijvers hun opwachting kunnen maken in de Foodlogkolommen. Ter gelegenheid van Foodlogs 15-jarige verjaardag zetten we vandaag de top-15 van 'veelschrijvers' in the spotlight. Ook zij kunnen een Foodlog-certificaat tegemoet zien!
In de 15 jaar van ons bestaan mochten we vele bijzondere gastauteurs verwelkomen. In totaal schreven 509 mensen een artikel op naam op Foodlog. Van Jaap Seidell tot Jan Cees Vogelaar, van Annechien Ten Have tot Hester May, van Karine Hoenderdos tot Tiny van Boekel: Heel hartelijk dank!
Fans, Friends en Leden
Wie we natuurlijk ook graag bedanken, zijn al diegenen die hun interesse in Foodlog laten blijken door ons te volgen op de social media, te lezen op de site maar bovenal: onze betalende leden! In 2013 begonnen we met Foodlog Friends, zeg maar donateurs. Vorig jaar zetten we de stap naar een betaalmuur. Onze Friends gingen gelukkig mee. Inmiddels houden ruim 1.000 betalende leden ons mede in de benen.
Last but not least: onze Business Leden die een apart plekje op de voorpagina hebben, en de sponsoren van de Foodlogcongressen Landbouw zonder Chemie - Hoe dan?, Digital Food, Gezonde Innovatie en Voedselveiligheid en -Integriteit. Jullie ondersteuning geeft Foodlog de basis om verder te bouwen aan die plek in de samenleving waar we het relevante gesprek kunnen voeren. Dank jullie wel!
Dit artikel afdrukken
Zonder jullie bijdragen, beste lezers en reageerders, was Foodlog nooit geworden tot wat het is.
Top-reageerders
En daarom bedanken we vandaag onze Top-reageerders van de afgelopen 15 jaar. Vaak hebben ze ook in het rijtje van de 'Most Liked Today' gestaan, wat betekent dat lezers hun bijdragen waarderen door er een groen duimpje aan toe te kennen.
Onze waardering brengen we graag op een expliciete manier naar buiten: de Top-reageerders ontvangen ter gelegenheid van de Foodlog-verjaardag een Top-reageerder-certificaat. Wie mogen zo'n kleurrijke onderscheiding in de mail tegemoet zien?
- Jan Peter van Doorn, 7.060 reacties (sinds 2009)
- Hendrik Jan Kaput, 5.472 reacties (sinds 2011)
- Henric van der Krogt, 4.437 reacties (sinds 2012)
- Astrid Spijkers, 4.294 reacties (sinds 2012)
- Wouter vd Weijden, 3.981 reacties (sinds 2010)
- Hans Pollemans, 3.103 reacties (sinds 2009)
- Piet Hermus, 3.053 reacties (sinds 2016)
- Frank Eric van der Meer, 3.070 reacties (sinds 2017)
- Wouter Klootwijk, 2.808 reacties (sinds 2006)
- Theo Jonkhart, 2.735 reacties (sinds 2011)
- Nick Trachet, 2.604 reacties (sinds 2008)
- Wouter de Heij, 2.603 reacties (sinds 2009)
- Joep Goossens, 2.250 reacties (sinds 2014)
- Jeroen van Buuren, 2.236 reacties (sinds 2013)
Als runner-up in dit illustere gezelschap mag niet onvermeld blijven Evert Jan van Ginkel. In de krap anderhalf jaar sinds hij lid werd, schreef hij maar liefst 1.382 reacties.
Dick Veerman tref je niet aan in het rijtje. Al modererend schreef hij inmiddels (sinds 2005) 44.912 reacties.
Daarnaast willen we een aantal bijzondere reageerders voor het voetlicht halen en bedanken. Paul Polman van Unilever kwam hoogstpersoonlijk op Foodlog meepraten - het haalde zelfs enkele pagina's in Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman van Jeroen Smit - en Serge Hercberg, de bedenker van Nutri-Score, kwam persoonlijk naar Nederland voor een live debat.
Graag noemen we ook expliciet Frits Muskiet, Frank van Berkum (dokter Frank), Harry Wichers, Diana Mönissen, Vincenzo Fogliano, Ynte van Dam, Melchior Meijer, Nico Gerrits, Johan Vollenbroek, Ellen-Maureen Colpa en Krijn Poppe. Dank jullie wel voor jullie prikkelende, stimulerende en relevante reacties op Foodlog!
Gast-auteurs
Foodlog biedt een podium aan iedereen die uit is op een zinvolle interactie met de lezers. In de loop der jaren hebben daarom, naast de reguliere bijdragers vanuit het Foodlog-team, tal van gastschrijvers hun opwachting kunnen maken in de Foodlogkolommen. Ter gelegenheid van Foodlogs 15-jarige verjaardag zetten we vandaag de top-15 van 'veelschrijvers' in the spotlight. Ook zij kunnen een Foodlog-certificaat tegemoet zien!
- Ailko Faber, die als eerste het Foodlog-team kwam versterken, plaatste van 2005 tot 2011 1.960 artikelen onder zijn naam op Foodlog. Zijn vrouw Lucette voegde er - op haar naam - nog eens 43 aan toe
- Nick Trachet heeft inmiddels 400 artikelen op zijn naam
- Wouter van der Land, actief tot in 2010, kwam tot 330 artikelen
- Lizet Kruyff mag tot 2016 314 artikelen op haar conto schrijven
- Huib Stam schreef sinds 2014 al 247 artikelen
- Wouter Klootwijk, actief sinds 2006 (!), schreef 158 artikelen onder zijn eigen naam
- Steven Schepers kwam tussen 2007 en 2016 tot 140 artikelen
- Pieternel van Velden schreef sinds 2009 al 67 artikelen op Foodlog
- Florine Boucher verrijkte het Foodlog-leven met 49 bijzondere recepten
- Diny Schouten plaatste tussen 2006 en 2015 40 artikelen op Foodlog
- Marco Derksen, aanstichter van het eerste uur, liet zich met 35 artikelen tussen 2005 en 2008 niet onbetuigd
- Alexis de Roode schreef inmiddels 34 keer op Foodlog
- Joost de Jong heeft 32 artikelen op zijn naam
- Wendeline van den Nagel verrijkte de Foodlogkolommen 28 keer met glutenvrije recepten en belevenissen van een coeliaak
- Dennis Zeilstra deed daar met 27 artikelen nauwelijks voor onder
In de 15 jaar van ons bestaan mochten we vele bijzondere gastauteurs verwelkomen. In totaal schreven 509 mensen een artikel op naam op Foodlog. Van Jaap Seidell tot Jan Cees Vogelaar, van Annechien Ten Have tot Hester May, van Karine Hoenderdos tot Tiny van Boekel: Heel hartelijk dank!
Fans, Friends en Leden
Wie we natuurlijk ook graag bedanken, zijn al diegenen die hun interesse in Foodlog laten blijken door ons te volgen op de social media, te lezen op de site maar bovenal: onze betalende leden! In 2013 begonnen we met Foodlog Friends, zeg maar donateurs. Vorig jaar zetten we de stap naar een betaalmuur. Onze Friends gingen gelukkig mee. Inmiddels houden ruim 1.000 betalende leden ons mede in de benen.
Last but not least: onze Business Leden die een apart plekje op de voorpagina hebben, en de sponsoren van de Foodlogcongressen Landbouw zonder Chemie - Hoe dan?, Digital Food, Gezonde Innovatie en Voedselveiligheid en -Integriteit. Jullie ondersteuning geeft Foodlog de basis om verder te bouwen aan die plek in de samenleving waar we het relevante gesprek kunnen voeren. Dank jullie wel!
Verjaardagskorting
Duizend leden is mooi maar niet genoeg! We willen - en moeten - doorgroeien naar 5.000 leden. Word ook lid! Deze maand hebben we een speciale aanbieding: een jaar lidmaatschap met €15 euro verjaardagskorting. Trakteer jezelf op een jaar onbeperkt Foodlog lezen.
Duizend leden is mooi maar niet genoeg! We willen - en moeten - doorgroeien naar 5.000 leden. Word ook lid! Deze maand hebben we een speciale aanbieding: een jaar lidmaatschap met €15 euro verjaardagskorting. Trakteer jezelf op een jaar onbeperkt Foodlog lezen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gefeliciteerd met dit mooie jubileum. Blijf Nederland scherp houden over zaken rond voedsel, klimaat, milieu en gezondheid.
Omdat ik niet weet waar ik dit elders kan doen, wil ik via deze weg Foodlog feliciteren en bedanken voor de vaak boeiende artikelen en commentaren die geplaatst worden en aanzetten tot de vraag hoe zit dat nu eigenlijk?
Een aantal jaar geleden vroeg ik mij af waarom onze houtgestookte CVketel CO2 neutraal werd geacht maar onze koeien een klimaatramp waren. Beiden verbranden toch hernieuwbaar materiaal? Zo werd ik via google zoekopdrachten regelmatig naar Foodlog verwezen waar inmiddels al het één en ander over veeteelt en CO2 emissie was besproken.
Ik leerde er niet alleen over de korte en lange koolstofcyclus maar nog veel meer (nutriëntenlek landbouw, de zin en onzin van bio, de beperking van stofjesdenken in voedingsonderzoek, etc) . Foodlog werd een serendipiteitsblog dat een hoop antwoorden gaf op vragen die ik mezelf anders nooit had gesteld.
Daarnaast wakkert Foodlog bij mij een nieuwsgierigheid aan waardoor het cynisme dat mij overvalt op andere sociale media wordt overwonnen. Bedankt hiervoor!
Dick en Cecile, van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Een fraaie prestatie. Foodlog hebben jullie uit weten te laten groeien tot een platform zoals de sociale media bedoeld waren en een plek waar nuttige informatie wordt uitgewisseld (gelukkig ook heel veel uit de praktijk van boeren, natuurbeheerders, ketenmedewerkers) en waar (met wat hulp van de moderator) een heel waardevolle geïnformeerde discussie plaats kan vinden. Chapeau.
Dick en Cécile, dank voor jullie niet aflatende inzet voor een objectieve discussie over onze voeding. Persoonlijk ben ik jullie heel dankbaar voor het plaatsen van mijn bijdragen, zodat ze een breed publiek vonden. Deze hebben in veel gevallen discussie losgemaakt in de tuinbouwsector en ver daarbuiten. De roemruchte bijeenkomst op 5 februari 2010, in het hart van de tuinbouwcrisis, zal ik niet snel vergeten. Daar hebben we met z'n allen veel van geleerd. En toen moest de EHEC-crisis nog komen....
In deze coronatijden praten we opnieuw over de rol van de voedingstuinbouw en de weerbaarheid van ondernemers. Nu heel anders dan toen. Met het vizier op de toekomst. Ik hoop dus van harte dat onze samenwerking nog jarenlang zal voortduren. xxx Pieternel
Dick en Cecile, jullie hebben een geweldig platform gecreëerd in de afgelopen 15 jaar. Van harte! Er zijn geen andere plekken op internet waar a) de kwaliteit (vooral diepgang) van de stukken, en b) de kwaliteit (gemiddeld dan) van de reageerder zo leerzaam en inspirerend is. Op naar de volgende 15 jaar.
Ik had me eigenlijk voorgenomen om wat vaker een concept stukje naar jullie te sturen. Dat is een van mijn voornemens. Gemiddeld gezien vind ik dat er ‘iets teveel boer en agrisector’ en ‘iets te weinig foodprocessing(technologie)’ en dus verwerkt voedsel in de stukken langskomt.
Vrijwel al ons eten dat we nu verkopen wordt verwerkt tot een consumentenproduct in een fabriek en verkocht via de grote retailers (>80%). Dit is denk ik een feitelijkheid van de moderne ketens. Vrijwel alle boeren (dik 95%) maken dus vooral ‘ingrediënten’ voor deze ‘fabrieken’. Ik zie dit in de komende jaren niet veranderen. De verwevenheid van romantiek-van-zelf, lokaliteit (okay 600km plus dan) en natuurlijkheid is immers nu grootschalig opgepakt door de voedselfabrieken. Technologie en digital-tech zijn onlosmakelijk verboden met de toekomst van eten.
PS Nick Trachet als je nu even NIET reageert delen we samen de 11e plek ;-)