Consumenten hebben behoefte aan meer keuze in plantaardige kaas, ontdekt ProVeg. Ze willen plantaardige camembert, maar bijvoorbeeld ook oude en geraspte kaas van louter plantaardige grondstoffen. Reducers - mensen die minder dierlijke producten willen eten - willen bovendien ook helemaal plantaardige kant-en-klaarmaaltijden. De plant-based eaters zouden graag meer plantaardig gebak en chocolade in de schappen zien.
De enquête zegt verder dat zowel de reducers als de plant-based eaters alternatieven voor vis en eieren willen kunnen kopen. Verder concludeert ProVeg dat het veganistische aanbod in omzet zal groeien door meer diversiteit in productsoorten, grondstoffen, texturen en smaken.
Verena Wiederkehr, Hoofd van Food Industry and Retail bij ProVeg, meent op basis van het onderzoek van haar organisatie voedselfabrikanten aan te kunnen bevelen "zich te concentreren op het uitbreiden van hun assortiment van deze veelgevraagde producten.”
Tenminste één vraag blijft onbeantwoord. Als consumenten zo'n grote behoefte hebben aan zorgvuldig nagemaakte kaas, vis en eieren, mogen we dan ook concluderen dat ze liever (ultra)processed fake foods dan echte whole foods eten?
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Deze consument wil graag echt voedsel en geen namaakspul.
Wat mij betreft mogen de fabrikanten die kansen dan ook laten liggen.
Waarom wordt het woord 'consument' in de titel en verhaal gebruikt terwijl het onderzoek is gedaan onder de veganistische burger?
#2 Jos,
Volgens het artikel behoorde een deel van de ondervraagden tot de groep Reducers - mensen die minder dierlijke producten willen eten - .
Dat vega-geknoei is niet mijn wereld. Ook opmerkelijk: de wens tot plantaardige chocola! Stoppen ze daar dan reuzel of rundvet in?
Titel: 'graag alle dierlijke producten die ik altijd al at, maar nu plantaardig'
Houten of plastic ribben in de vegetarische spareribs en kokosvet randen om de entrecote?
Bah