Na problemen bij slachter Vion op lokaties boven de grote rivieren en in het Oosten van het land, blijkt nu ook slachter en vleesverwerker Van Rooi Meat in het Brabantse Helmond getroffen door het nieuwe coronavirus. Het bedrijf is door de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot en met komende dinsdag gesloten.
Die GGD testte 130 werknemers en constateerde besmetting met het virus onder 21 van hen, bijna 1 op 6. De grootste besmetting die bij Vion werd geconstateerd was 1 op 5. De steekproef werd gedaan onder ongeveer tien procent van alle medewerkers, nadat begin deze week enkele besmettingen waren geconstateerd onder medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector.
De medewerkers en hun huisgenoten moeten twee weken in quarantaine. Daarvoor is een hotellocatie in de regio beschikbaar gesteld. Dat meldt de NOS.
NOS - Opnieuw corona bij vleesverwerker, nu in Helmond
Die GGD testte 130 werknemers en constateerde besmetting met het virus onder 21 van hen, bijna 1 op 6. De grootste besmetting die bij Vion werd geconstateerd was 1 op 5. De steekproef werd gedaan onder ongeveer tien procent van alle medewerkers, nadat begin deze week enkele besmettingen waren geconstateerd onder medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector.
De medewerkers en hun huisgenoten moeten twee weken in quarantaine. Daarvoor is een hotellocatie in de regio beschikbaar gesteld. Dat meldt de NOS.
Gisteravond begonnen met dit interview op cafe weltschmerz te kijken. Deze jongeman, Willem Engel heeft een aantal jaar geleden in een lab met aerosolen gewerkt en wat hij verteld heeft van wat ik al gezien/gehoord heb en hoe ik het begrepen heb zover is dat de incubatie/besmettingstijd dat je een ander kan besmetten zelfs 30 dagen kan duren. Waarom? Omdat dit virus net als anderen in de longblaasjes gaat zitten, die blaasjes worden door je lichaam om de 28-30 dagen volledig vervangen en het oude materiaal adem je uit, schijnt, dat zijn dan de aerosolen die een ander kunnen besmetten. Daarom zijn die pcr-testen ook fout, omdat je dieper in de longen samples moet nemen.
Ook hoeft een besmetting geen ziekte te betekenen en heeft het merendeel van de mens allang een afweer tegen het huidige virus(als dat er al echt is)omdat er elk jaar coronavirussen rondwaren waar we ook al afweer tegen hebben. Ze lijken op elkaar, zodat ons lijf ze herkent.
Maar om het duidelijker te snappen raad ik aan om het interview gewoon te kijken, niet meteen rondspringen van: oh daar komt zij weer met een aluhoedje video. Zijn gesprek is prima te volgen, alleen blijft bij mij niet alles in 1 keer hangen, kijk en luister dus zelf en doe je kennis op van iemand die met aerosolen gewerkt heeft.
In Brabant verwacht je dat 12-18% in de groep besmettingen of immuun behoort. Waarom dan ook niet werknemers?
Wordt er ook gekeken hoelang de werknemers al in Nederland zijn en of er ook bij zitten die van Italie naar Nederland verkast zijn toen daar het werk stilviel.
Wat wordt het volgende? De supermarkten? Van die steekproeven gaan we waarschijnlijk ook verschieten. Maargoed groepsimmuniteit onder slachterij personeel is hoog dat is oog positief!
De topjes van de ijsbergen worden er zo nu en dan uitgepikt. De Corona Polizei kan tenslotte niet overal tegelijk zijn. Ik zie ik zie wat iedereen dagelijks kan zien. Men denkt het zal mijn reet wel roesten. Als het besmettingsgevaar (nog steeds) zo erg is zou iedere grafiek het papierformaat te buiten gaan.