De detailhandel heeft in de maand maart gemiddeld 3,5% meer omzet gedraaid dan vorig jaar. Het verkoopvolume groeide met 2%. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vooral de foodsector deed goede zaken en groeide met 12% qua omzet – de grootste omzetstijging sinds 2005. Supermarkten (+13%) deden het beter dan speciaalzaken (+5%). Non-food winkels kwamen er minder goed vanaf. Zij moesten 8% van hun omzet inleveren. Ook hun volume was 8% lager dan vorig jaar.

Vandaag komt marktonderzoeker Nielsen met een voorspelling over de jaaromzet van supermarkten. De omzet groeit 2 keer zo snel als voor de uitbraak van het coronavirus, schrijft Distrifood. Naar verwachting gaat de omzetgroei uitkomen op 5,7%. “Tijdens de lockdown geven consumenten meer geld uit aan boodschappen dan gewoonlijk," zegt Hans Feenstra van Nielsen, "maar ook op de langere termijn verwachten we dat door minder horecabezoek er een verschuiving zal plaatsvinden van horeca naar supermarkten.” Hij verwacht hierdoor dat dat de omzetgroei in de supermarkten zowel in 2020 als in 2021 op een hoger niveau zal uitkomen als voorgaande jaren.
Distrifood - ?Jaaromzet supers groeit met 5,7 procent? - Distrifood
  • Deel
Druk af