De lekkerste vind ik de puur hollandse waar je flink wat 'kneusjes' tussen vind, dus niet van die mooi gevormde, maar hobbels en bobbels erin, soms zelfs lichtgekleurd en toch ook lekker.
Nederland teelde vorig jaar 75 miljoen kilo aardbeien. Er zijn vele soorten, met namen als Favori, Elsanta, Lambada, Sonsation en Limalexia, alle met hun eigenschappen. Een goed verkoopbare aardbei arriveert heel en mooi in de winkel, maar dat is niet perse de lekkerste. In de supermarkt liggen aardbeien die een compromis zijn tussen smaak en houdbaarheid. Echt lekkere zijn slecht houdbaar (zoals de fijne maar kwetsbare Lambada). Die koop je het best direct bij de teler.
De lekkerste vind ik de puur hollandse waar je flink wat 'kneusjes' tussen vind, dus niet van die mooi gevormde, maar hobbels en bobbels erin, soms zelfs lichtgekleurd en toch ook lekker.
Ben persoonlijk inderdaad wég van de Lambada en die zien er meestal ook netjes uit. Ik ken ze alleen van de koude grond. Ze zullen wel niet in de super liggen, daar kunnen ze niet tegen, maar wat er wél ligt? Er staat echt never nooit iets bij. Zoals bij zoveel artikelen trouwens. Het zullen wel Elsantas zijn, of is dat niet meer het meest geteelde ras in Nederland?
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.