Een maaltijdbox helpt voedselverspilling te beperken. Door precies de hoeveelheden te verstrekken die je gebruikt voor de maaltijden, blijven consumenten niet zitten met een halve prei en een half zakje geraspte kaas. Dat schrijft HelloFresh vandaag in zijn duurzaamheidsrapport.

Het bedrijf concludeert dat op basis van onderzoek van onder andere het Wuppertal Intituut en de WUR in opdracht van HelloFresh. Consumenten in 6 verschillende landen (Nederland, België, Amerika, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië) wogen en analyseerden 2 weken lang hun ingrediënten, het snijafval, de restjes uit de pan en de kliekjes op het bord. Bij een zelfgemaakte maaltijd was de gemiddelde verspilling 286 gram. Bij een maaltijd uit een box gemiddeld 200 gram. Kleinere huishoudens (1 of 2 personen) verspilden meer dan grotere.

Verspillingsdeskundige Toine Timmermans van de WUR tegen het Algemeen Dagblad: “De verspilling is nog niet nul gram. Ik denk dat aanbieders van maaltijdboxen dit kunnen gebruiken om te zorgen dat de mismatch tussen wat er in de box zit en wat mensen eten kleiner wordt.”

Helaas moet worden opgemerkt dat op dit moment volledige oogsten aan fritesaardappelen, het dagelijkse slachtvolume aan kalfsvlees, grote hoeveelheden kasgroenten en varkensvlees geen consument vinden. In Coronatijd bepalen overaanbod en verspilling daarom helaas de orde van de dag.
AD - Wie kookt met een maaltijdbox, verspilt minder voedsel: hier zie je hoeveel precies
  • Deel
Druk af