17
Fotocredits: 'In Quarantaine', pexels

FlashOnzekerheid

Ingeënt. Maar het helpt niet. Wat nu?

Twitter - Dennis Zeilstra on Twitter, 1 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #17
  • 5 mei '21
  • 19:49

Je eerste zin walg ik al van Arend, ik zeg toch helemaal niet dat wat voor prik dan ook gegeven wordt om er dood van te gaan????????????? Belachelijk om DAT zo te zeggen tegen mij, als je mijn reactie GOED leest zie je dat ik HEEL WAT ANDERS SCHRIJF!!!!

Dit vind ik echt niet kunnen, sorry!

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #16
  • 5 mei '21
  • 16:19

Astrid Spijkers Vaccins worden niet alleen gegeven omdat je er dood aan kunt gaan. Vaccins zijn bestemd om de gevolgen van de ziekte die ze veroorzaken te verminderen en ziekenhuiskosten reduceren (domweg kosten/baten analyse DALY).
Ook aan polio gingen weinigen dood, maar wel vele getroffenen zaten levenslang met beperkingen.

Dat maakt vaccins ook niet heel interessant om in te investeren (onderzoek is schreeuwend duur) en vaccins moeten zo goedkoop mogelijk zijn. De weerstand tegen vaccins is ook hoog, omdat je het aan gezonde mensen moet toedienen. Als je ziek bent doe je er alles aan om beter te worden. Voorkomen dat je iets krijgt, terwijl we niet meer zien wat het effect was van de ziekten waar we al jarenlang tegen vaccineren (kinkhoest, tetanus, BMR) is voor velen ver van mijn bed show.
Gelukkig mag iedereen ook voor zichzelf uitmaken wat hij/zij wil.

Er waren diverse coronavaccins in ontwikkeling (MERS/SARS ed), maar het geld droogde op. Zonder geld is het liefdadigheid en scheiden de meesten er mee uit (money makes the world go round). Op basis van deze oude ontwikkelingen is het huidige Sars-Cov2 vaccin gebaseerd (vandaar stabilisaties in Spike eiwit). Hierdoor weten we ook dat het ADE (Antibody-dependent enhancement uitermate onwaarschijnlijk is.

Vaccins zijn geen wondermiddel, maar wel een hulpmiddel. De werking is mede afhankelijk van de opslag en keten voor toediening om werkzaamheid te behouden (cold-chain), bij vector vaccins (AZ, J&J) kun je al immuniteit hebben tegen de vector welke het DNA brengt en zo minder respons krijgen. Ook moet je het gehele traject doorlopen, 1 maal prikken is niet direct beschermd, dat kost tijd. Daarom word er vaak een booster gegeven, waarna de langdurige bescherming op gang komt.

Jan Peter van Doorn Sterkte!

Astrid Spijkers
  • #15
  • 5 mei '21
  • 13:05

#14 Jan Peter: het is ook verschrikkelijk dat er in zeer korte tijd in Europa alleen al zoveel doden(ergens tussen de 8000 en 9000 zijn de laatste cijfers die ik gezien heb) na de prik zijn gevallen, veel meer dan vele echte vaccins in 10 jaar doden hebben veroorzaakt, alsook al die zieken, mensen met (blijvende neurologische schades enz. Recent heeft zelfs Ernst Kuijpers gezegd dat dit een "ongecontroleerd experiment" is.
Maar, helaas(of misschien 'zie je wel') is dit wel waar vorig jaar zomer wij de 'Wappies' al voor begonnen te waarschuwen, omdat er in al die jaren sinds men coronavirussen ontdekt hebben er nog nooit succesvol enig vaccin ertegen is gevonden. In ALLE proeven zijn ALLE dieren altijd dood gegaan nadat ze in contact kwamen met het echte virus of door complicaties. Je kan je afvragen waarom ze met deze laatsten de dieren maar overgeslagen hebben......en waarom steeds meer landen niet alleen AstraZeneca stoppen, maar ook de andere merken.

Ik wens je oprcht heel veel sterkte hiermee en hoop dat je vriend er goed uit gaat komen, want dit wens ik niemand toe.

Maar de controle is natuurlijk het reizen, wil je straks weekendje Londen of Parijs? Tuurlijk, maar wel je prikje halen en als je die eenmaal heb zal je elke 4-6 maanden terug moeten komen. Wil je straks naar een pretpark, festival, horeca enz, al die dingen die ons plezier geeft? Tuurlijk, maar wel even prikje of negatieve test halen, laat maar zien dat je meedoet met de prikkers of via een test dat je gezond bent. School/studeren? Ja hoor, wel meedoen met die testmaatschappij. Wat volgt erna, rijbewijs/IDkaart, dokter/huis- tandarts, fysiotherapeut, sportscholen(ik vermoed dat die al in 'het pakket' opgenomen zullen zijn), winkelcentrum, beurzen, supermarkt, bakker om de hoek, wandeling in de natuur? Ook vorig jaar al voor gewaarschuwd door de 'Proud wappies'.

Wat comes next, een chip zodat we tot onder de douche/in bed gevolgd kunnen worden? Waarbij er zoveel controle kan komen dat je niet eens sex met je eigen partner zou mogen hebben omdat je iets fout gedan hebt ofzo? JA, noem dit laatste maar complottheorie, maar heel veel andere die vorig jaar al rondgingen zijn al uitgekomen........

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #14
  • 5 mei '21
  • 11:15

Astrid het gaat er niet om of we gecontroleerd worden, of onze vrijheid wordt ontnomen, of er een samenzwering aan de gang is, of dergelijke zaken. Het gaat erom de we het niet weten, dat we duizend pogingen ondernemen om het wel te weten. Een behoorlijk aantal pogingen mislukt. Dat is erg vervelend. Een vriend van mij is vanochtend op de IC in coma gebracht. Hij was een paar weken geleden gevaccineerd. Maar daar lagen geen kwade bedoelingen aan ten grondslag. Domme pech. Laten we hopen dat we er achter komen hoe het kwam.

Dat Big Pharma goed gecontroleerd moet worden ben ik met je eens. Ik weet zeker dat dat gaat gebeuren.

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #13
  • 4 mei '21
  • 17:55

Zelf heb ik 'recht' op een jaarlijkse griepprik, maar ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. Ik krijg nooit griep (even afkloppen ;-))

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.