Hoe komt dat toch?
Normaal gesproken is fruit van een boom als je het oogst allemaal ongeveer even oud, maar bij avocado's ligt dat anders, zelfs als ze tegelijkertijd geplukt zijn. In landen waar de avocado's vandaan komen, weet iedereen dat. Mexicanen kopen een zak met avocado's. En als ze een avocado willen eten, dan gaan ze door die zak en kijken ze... nou, deze moet nog even, deze mwah. Die nemen ze; de rest laten ze nog even liggen.
Het YouTube-duo Foodbusters dook in de avocado-stress en ontdekte dat zelfs zogenaamd 'eetrijpe' avocado's niet helemaal eetrijp zijn als ze net in de winkel liggen.
Beste tip tegen stress: leer omgaan met tegenslag.
Avocado's moet je ook niet bij de supermarkt kopen, maar bij een groentezaak of Turkse supermarkt.
Ook bij een groente- of turske winkel kunnen ze nog niet rijp zijn. Leg ze gewoon bij de bananen en ze worden vanzelf rijp.
Ook hardnekkig geschreven als advocado’s. Heb er nooit een gegeten. Tomaten, perziken, meloenen, kiwi’s, peren, net zoiets. Echte groentewinkels en exotische winkels zijn niet overal dik gezaaid.
Heb er weleens 1 gehad, vond het niet lekker.
Fruit is sowieso moeilijk, omdat het onrijp geplukt wordt en dan na moet rijpen, dan is het altijd trikkie of het nog wel rijp wordt en dan ook nog lekker smaakt. Zo had ik gisteravond de laatste kakifruit op die we 4! weken geleden kochten. Kiwi's duren soms ook 2 weken voor ze een keer eetbaar zijn en dan koop je de volgende bups en zijn ze allemaal binnen 4 dagen tegelijk rijp. Je kan er geen pijl op trekken. Frambozen zijn het moeilijkst. Ik koop ze vaak met 12 bakjes tegelijk, blijven een hele week goed in de koelkast, alleen dag 6 en 7 moet ik er meestal een paar weggooien die beginnen te schimmelen, vind ik geen probleem. Maar heel soms heb ik de volgende dag al 1 tot 4 bakjes die een heleboel beschimmelde hebben terwijl ze de dag ervoor nog mooi waren.
Als ik fruit niet goed kan houden of het kan lang duren voor het rijp is koop ik het gewoon niet.
Blauwe bessen zijn overigens heel goed in te vriezen.