In dit filmpje zie je (volgens Food and Wine Magazine nieuwe topkok) Tony Maws uit Boston aan het werk. Groenten, fruit of dieren: Hij gooit NIKS weg.
"This video is basically food porn... ," aldus de betrokkene zelf.
Zeg eens, snijd jij ook wel eens die schimmels weg van de kaas, om die daarna zonder scrupules op tafel te zetten? Heb jij andere ik-gooi-niks-weg-tips?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat ontzettend GOOR!
Nee ik gooi beschimmelde kaas weg (komt overgens niet vaak voor)
Harry
Wat is er dan goor, Harry, die foodporn of die schimmel op de kaas wegsnijden? Ik durf datlaatste niet aan, maar er zijn best wat kazen waarbij je je dat kan veroorloven hoor.
Schimmels op de kaas, gewoon ruim wegsnijden. Mijn moeder kocht steevast schadekazen op de markt. Voor aardappels hetzelfde, die eten we zo weinig dat ze bijna weglopen. Uitlopers en lelijke plekken wegsnijden, kan er nog prima mee door.
Een ander verhaal is het zoals een vriend vertelde over zijn bijbaan bij een Argentijns restaurant. Lading dure biefstuk maarja groene knoesten. Eerste vracht weg. Bij de 2e en 3e lading zei de restauranteigenaar "Nou bak ze maar gewoon stevig door". Bij zoiets moeten mensen een behoorlijk nare nacht hebben gehad.
Hier ook, gewoon de schimmel wegsnijden, geen enkel probleem. Groentes ook, rotte plekjes eruit en afval composteren.
Een tip om minder weg te gooien? Minder kopen...
Minder kopen klinkt heel verstandig. Zou eerder zeggen in meer etappes kopen. Maar wat er dan nog ligt en ernstig op moet, daar ga je zeker creatiever van koken ;-)