Eén op de 12,5 Amerikaanse kinderen heeft een vorm van voedselallergie. Dysbiose is in de meeste gevallen de vermoedelijke oorzaak, een verstoring of slechte ontwikkeling van het darmmicrobioom. Sommige soorten gunstige bacteriën ontbreken, waardoor het immuunsysteem niet leert dat bepaald voedsel onschuldig is, maar reageert met een afweerreactie.
Onderzoekers van het aan Harvard gelieerde Boston Children’s Hospital zochten uit welke bacteriën zouden kunnen ontbreken. Tegelijk brachten ze het immunologisch pad in kaart dat het signaal aflegt van voedsel, via het microbioom naar het immuunsysteem.
Daartoe verzamelden ze feces van 56 jonge kinderen met een allergie en van 98 gezonde kinderen. De darmbacteriën uit de mensenpoep werden getransplanteerd naar laboratoriummuizen. Die muizen kregen kleine beetjes kippeneiwit om te wennen en daarna een flinke portie eiwit. De muizen die bacteriën van allergische kinderen hadden gekregen, werden daar ziek van, de andere hadden nergens last van.
Twee orden van bacteriën ontbraken bij de zieke kinderen (en muizen), Clostridiales en Bacteroidales. Hoofdonderzoeker Talal Chatila zegt in een artikel in Eurekalert dat het onderzoek bewijst dat het verlies van deze beschermende darmbacteriën een bepalende factor is in voedselallergie. “Op zijn minst is het een fundamenteel mechanisme. En waarschijnlijker, denk ik, is het het fundamentele mechanisme waarop andere zaken gebouwd kunnen worden.”
Chatila doelt op een probiotische therapie of een medicijn die niet alleen voedselallergie bij kinderen kunnen voorkomen, maar ook genezen bij oudere patiënten. Hij verwacht dat er binnen vijf jaar een behandeling op de markt is.
Nieuw onderzoek om de resultaten in mensen te herhalen is al gaande. Voedselallergie bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Aangenomen wordt dat ze allemaal met de westerse leefstijl samenhangen. Bevalling met een keizersnede, te weinig borstvoeding, antibioticagebruik, eenzijdige voeding en kleinere gezinnen hebben stuk voor stuk invloed op de ontwikkeling van het darmmicrobioom van baby’s.
Dit artikel afdrukken
Daartoe verzamelden ze feces van 56 jonge kinderen met een allergie en van 98 gezonde kinderen. De darmbacteriën uit de mensenpoep werden getransplanteerd naar laboratoriummuizen. Die muizen kregen kleine beetjes kippeneiwit om te wennen en daarna een flinke portie eiwit. De muizen die bacteriën van allergische kinderen hadden gekregen, werden daar ziek van, de andere hadden nergens last van.
Twee orden van bacteriën ontbraken bij de zieke kinderen (en muizen), Clostridiales en Bacteroidales. Hoofdonderzoeker Talal Chatila zegt in een artikel in Eurekalert dat het onderzoek bewijst dat het verlies van deze beschermende darmbacteriën een bepalende factor is in voedselallergie. “Op zijn minst is het een fundamenteel mechanisme. En waarschijnlijker, denk ik, is het het fundamentele mechanisme waarop andere zaken gebouwd kunnen worden.”
Chatila doelt op een probiotische therapie of een medicijn die niet alleen voedselallergie bij kinderen kunnen voorkomen, maar ook genezen bij oudere patiënten. Hij verwacht dat er binnen vijf jaar een behandeling op de markt is.
Nieuw onderzoek om de resultaten in mensen te herhalen is al gaande. Voedselallergie bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Aangenomen wordt dat ze allemaal met de westerse leefstijl samenhangen. Bevalling met een keizersnede, te weinig borstvoeding, antibioticagebruik, eenzijdige voeding en kleinere gezinnen hebben stuk voor stuk invloed op de ontwikkeling van het darmmicrobioom van baby’s.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dat vind ik een leuke: "Hij verwacht dat er binnen vijf jaar een behandeling op de markt is".
Het zou kunnen dat een behandeling al vele duizenden jaren beschikbaar is?
Gert #1 Aan welke behandeling zat je te denken om mensen/kinderen met een voedselallergie te genezen?
Kan ik niks over zeggen Otto. De patent aanvraag loopt nog.
Dr. Thierry Vrain, glyfosaatexpert, die ik te pas en te onpas aanhaal, hier te pas, zegt inderdaad dat voedselallergie een gevolg is van een gebrekkig microbioom, een 'damaged microbiome', op deze plek in zijn zeer boeiende lezing: https://youtu.be/bN3LXjigjIg?t=1285.
En de oorzaak van de beschadiging van het microbiome is: glyfosaat.
Ik zou het zo'n mooi experiment vinden als we eens totaal zouden stoppen met pesticiden. Ik denk en ik hoop dat dan een heleboel onderzoek zoals dit hierboven helemaal niet meer nodig is.
Ik vind het zo'n paradox, Maarten van der Weijden die onder breed applaus en met veel media-aandacht zwemt tegen kanker terwijl wij niets doen tegen allerlei oorzaken van kanker, waaronder pesticiden, waaronder luchtverontreiniging, waaronder roken, waaronder ons geliefde processed food... waaronder... straks microplastics? Zijn wij wel rationele wezens, vraag ik me dan af. Volgens Dan Ariely niet, die vindt ons 'predictably irrational'.
#3 Een behandeling die al duizenden jaar beschikbaar is maar nu gepatenteerd wordt? Is het een kriya methode (reinigingsmethode) uit de yoga?
Eén ervan is (in stappen) net zoveel (zout) water drinken tot er uuhmm.. helder water het lichaam verlaat. ("shankha prakshalana") Zou je daarmee je darmmicrobioom resetten? Wisten ze duizenden jaren geleden al wat we nu gaan ontdekken?