Alleen leuk als gimmick of heeft het ook werkelijke voordelen? Wie heeft ervaring met paardenmelk?
Vanaf 27 mei heeft supermarktketen Jumbo paardenmelkbrood in haar schappen liggen. Het product is bedacht door Rien Kouters uit Oud Gastel. volgens Kouters heeft brood waar paardenmelk in is verwerkt niet de smaak van paardenmelk, maar wel de goede eigenschappen. Onderzoek bij TNO moet nog uitwijzen of het brood de gezondheid echt ten goede komt, maar dat onderzoek kost twee ton.
De broden voor de Jumbo worden gebakken in een bakkerij in Nieuwkuijk. Het komt in de kleuren wit en bruin en als kadetjes op de markt. Het wordt wat duurder dan 'gewoon' brood, maar paardenmelk kost dan ook acht euro per liter. Paarden melken is aanzienlijk arbeidsintensiever dan het melken van koeien.
bron: BN/De Stem met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Waarom moet er überhaupt melk in brood gestopt worden? En is de hoeveelheid melk in zo'n bolletje niet te verwaarlozen met oog op de vermeende gezondheidseffecten?
Melkbrood heeft een andere voedingswaarde dan 'gewoon' brood. Met name in de eiwitten en de vetten verschilt het, overigens is volgens de Nederlandse Warenwet paardenmelk niet eens melk!
Ailko, wat is een gangbare temperatuur om brood te bakken, en hoe lang bakt een brood op die temperatuur?
Melkbrood is langer houdbaar dan waterbrood.
Jacobus,brood wordt afgebakken op een temperatuur van 230°C. De periode die dqt duurt is max.30 min.