De eigenaresse van een bar in Bristol slaat alarm. Je kunt er drinken, maar ook eten. Gasten die komen eten, bestellen er water bij uit de kraan. Kost niks. Maar aan het eten wordt volgens de barvrouw nauwelijks wat verdiend. Een pub draait op de drankomzet. Ze smeekt gasten die geen alcohol blieven dan tenminste een van de vele alcoholvrije cocktails te kiezen.
In Nederland weigeren soms horeca-ondernemers om kraanwater te tappen. In Bristol mag weigeren niet.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik bied in de horeca altijd aan te betalen voor kraanwater (ik wil geen flessenwater!). Je betaalt immers voor dienstverlening. Of het water 'gratis' (niet helemaal) uit de kraan komt heeft daar niets mee te maken. Thee kost de horeca ook bijna niets; toch vindt ieder het redelijk daar ruim 2 euro voor neer te leggen. Terecht.
#4 Eigenlijk maar één reden: het komt toch vrijwel gratis uit de kraan?
Rene Smit, kan je daar meer over vertellen? Wat voor redenen geven gasten om er niet voor te betalen?
#1 Maak dat de gast wijs. Eindeloze discussies heb ik erover gehad met gasten...
Oud horeca gezegde: ze vreten je arm, je zuipen je rijk.