FlashKaas zonder melk

Drie jaar lang gaan Nizo Food Research, Bel Leerdammer, FujiOil en Daiya Foods onderzoeken of ze kaas zonder dierlijke eiwitten kunnen maken. Het einddoel is plantaardige kaas met dezelfde smaak, textuur en smeuïgheid als traditionele kaas. Ook de voedingswaarde moet overeenkomen. Waarom al die moeite? Plantaardige kaas heeft een lagere CO2-footprint dan gewone. HAS Den Bosch neemt onderwijl de marktpositionering en acceptatie door de consument van plantaardige kaasalternatieven voor zijn rekening.

Boerderij - Onderzoek naar gebruik plantaardige eiwitten in kaas, 16 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
niet meer aanwezig
  • #1
  • 16 mei '19
  • 9:08

En de al bestaande vegan kaas in allerlei vormen dan?

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 16 mei '19
  • 11:56

Misschien bevatten die niet de juiste voedingswaarden?

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #3
  • 16 mei '19
  • 21:23

Mark Soetman vraagt op onze Facebookpagina om rekenkundig bewijs.

Hij heeft groot gelijk. Kunst kost altijd meer energie dan simpel echt. Behalve als je er oneindig veel van wilt, maar dan gaat het sowieso mis.

Cor Nouws
  • #4
  • 16 mei '19
  • 22:20

Ten eerste heel positief nieuws. Wel bijzonder dat grote gevestigde belangen al jaren bezig zijn met producten die direct werken uit plantaardige bronnen - zonder omweg via koe of geit :)

@sytske "Misschien bevatten die niet de juiste voedingswaarden?"
Tja... er zitten ondubbelzinnig nuttige stoffen in. Aan de andere kant: de hoeveelheden dierlijk vet en eiwit, laten in onderzoeken naar gezondheidseffecten voor de mens niet direct positieve sporen na. Dus dat imiteren, lijkt me niet echt nodig :)

Dick Veerman "Kunst kost altijd meer energie dan simpel echt. " Da's vrij simpel gesteld. Wat doet men voor kunst, wat doet men voor 'simpel echt'. Gesleep van allerlei voeding uit Zuid-Amerika om aan vee te voeren - common business - is niet simpel echt.

[ Overigens: hoewel de milieuwinst die te behalen is met plantaardige voeding enorm is, ben ik niet van de school die denkt dat plantaardig altijd scoort. Als je je hele menu vult met avocado's, kokosnoten, mango's etc usw, vast er ook wel wat te verbeteren. Trouwens, als je al in de biowinkel kijkt wat er aan droogwaren nog uit Nederland komt.. droevig weinig... Maar, ik geloof dat ik afdwaal :) ]

Cor Nouws
  • #5
  • 16 mei '19
  • 22:28

Ten eerste heel positief nieuws. Wel bijzonder dat grote gevestigde belangen al jaren bezig zijn met producten die direct werken uit plantaardige bronnen - zonder omweg via koe of geit :)

@sytske "Misschien bevatten die niet de juiste voedingswaarden?"
Tja... er zitten ondubbelzinnig nuttige stoffen in. Aan de andere kant: de hoeveelheden dierlijk vet en eiwit, laten in onderzoeken naar gezondheidseffecten voor de mens niet direct positieve sporen na. Dus dat imiteren, lijkt me niet echt nodig :)

Dick Veerman "Kunst kost altijd meer energie dan simpel echt. " Da's vrij simpel gesteld. Wat doet men voor kunst, wat doet men voor 'simpel echt'. Gesleep van allerlei voeding uit Zuid-Amerika om aan vee te voeren - common business - is niet simpel echt.

[ Overigens: hoewel de milieuwinst die te behalen is met plantaardige voeding enorm is, ben ik niet van de school die denkt dat plantaardig altijd veel beter scoort. Als je je hele menu vult met avocado's, kokosnoten, mango's etc usw, vast er ook wel wat te verbeteren. Trouwens, als je al in de biowinkel kijkt wat er aan droogwaren nog uit Nederland komt.. droevig weinig... Maar, ik geloof dat ik afdwaal :) ]

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.