Het is net als bij ketchupfabrikanten. Ze zoeken naar zoetere tomaten zodat ze minder suiker moeten toevoegen. De suiker zit al in de tomaten zelf. Nu is er voor zuivelproducenten een bacteriecultuur ontwikkeld die yoghurt minder zuur maakt zodat er geen suiker bij hoeft. Dus gezonder? Niet echt. De bacterie maakt glucose uit lactose en glucose is een mooiere naam voor suiker.
EVMI - Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt, 14 mei 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
En als je jouw yoghurt zuur wilt of als diabeet met zoetstof wilt zoeten? Pech gehad zeker! Wat een onzin verzinnen die voedselproducenten toch telkens weer.
Toen er een ban op kindermarketing voor zoetigheid kwam, wat zag je toen?
Babybel reclame: Gezond voor uw kind. … Jaja minimaal 25% vet!
VET in de melk maakt yoghurt zoeter. Ik koop altijd de yoghurt met minstens 10% vet bij de Turkse winkel, die is gewoon lekker om zo puur te eten, helemaal niet zuur en hoe vetter hoe gezonder en vullender.