FlashPiet Hermus is jachtgeweren kwijt

Je zou kunnen zeggen, hij vroeg er om (ook op Foodlog). Boer Piet Hermus voelt zich bedreigd en schreef dat hij een geweer heeft klaarliggen. Politie las het ook en ging er op af. Weg geweren.

BNDeStem - Politie neemt jachtgeweren van klimaatboer Piet in beslag: ?Maar een hooivork mag ik wél hebben?, 10 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 10 mei '19
  • 16:31

Ja Piet, toch beetje opletten wat jij neer zet, temeer daar je ook een bekende columnist bent. Daar gaat een voorbeeldfunctie van uit. Aan de ene kant gelukkig dat de politie reageert, die slaapt dan toch niet, aan de andere kant steekt het ook dat de politie niks aan die dreigementen wil doen.
Misschien nu wel?

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #2
  • 10 mei '19
  • 16:55

#1. Frank-Eric. Yep. Dit is sinds Tristan vd Vlist in 2011 blijkbaar standaardprocedure bij de politie. Better safe then sorry. Ik snap het wel van de politiesuperieur, maar kan dit niet billijken.

Ik ga woensdag aangifte doe. De afspraak is gemaakt.

Een columnist die sec columnist is, heeft een andere rol en positie mbt vrije meningsuiting dan ieder ander, in mijn ogen. Uiteraard met grenzen, maar met een bepaalde vrijheid. Dus wat ik deed, was meer dan alleen iets schrijven, maar stond in het kader van de column mbt weerbaarheid tegen extremisme in het licht van 4, 5 en ook 6 mei. Juist dat was de strekking. Beter had ik dus eigenlijk hooivork geschreven dan dubbelloops. Vanwege een vergunning.

Toch heeft de politiesuperieur ook mij wat uit te leggen. Dan doe ik het mijne uit de doeken.

(Ik denk dat er wel enig leedvermaak is hier. zou ik ook hebben).

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #3
  • 10 mei '19
  • 18:40

Het staat nu onder het kopje "Flash" maar het verdient een hoger podium op FL.

Hoe zit het met zelfverdediging op (non)verbaal niveau in NL?
Wat mag en wat niet?

Stel er staat een inbreker voor je deur en zegt: 'Je geld of je leven'. Jij antwoordt: is goed, maar vindt je het goed dat ik effe mijn dubbelloops pak voordat ik antwoord geef?

Welk komt het meest bedreigend over op onze samenleving?

Ik zelf heb nog nooit iemand ontmoet wanneer ik een geheel maatschappelijke verantwoorde vraag stelde die tegen me zei: is goed, maar vindt je het goed dat ik effe mijn dubbelloops pak voordat ik antwoord geef?

Moet wel en erge foute vraag zijn toch?

Wie zit er dan fout?

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #4
  • 10 mei '19
  • 22:45

Het lijkt mij wel interessant om te weten of dit door de politie is opgestart of en dat lijkt mij waarschijnlijker dat iemand aangifte heeft gedaan en wie dan en waarom.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #5
  • 10 mei '19
  • 22:56

#4 EJ. Dit schijnt standaardbeleid te zijn bij de politie. Juist omdat de column andere media triggerde, kwam het dus ook onder ogen van de politie. Of het dan via verklikken is, is geeneens zo belangrijk.

Blijkbaar kun je beter broodmes, hooivork, looie pijp, ploeg etc. schrijven dan dubbelloops. Weten we ook weer. (Een soort van dichterlijke columnistenvrijheid stelt deze diender en waarschijnlijk de achterban daarachter niet zo op prijs. Ik ben benieuwd of ik zulk soort van overheidssubjecten nog op een bepaalde manier op het terrein van vrije meningsuiting en rechtstaat en recht op demonstratie nog iets kan leren. Deze overheidssubjecten moeten oppassen zelf geen onderdeel te worden in het debat m.b.t. de rechten in een rechtstaat. Ook zij mogen niet zo maar alles. Juist m.b.t de materie van mijn column m.b.t. extremisme in aanloop naar 4, 5, 6 mei. Anders maken ze zich in mijn ogen aan obstructie van de vrijheden en bepaalde rechten in een rechtstaat. Overdrijf ik nu?).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.