FlashInsecten duurzame ‘vleesvervangers’

Heel vreemd kijken we niet meer aan tegen het idee en we doen het nog niet, insecten eten, maar het is al wel doorgedrongen dat het kan. Nieuw is het idee dat de vegetarische markt ‘de rode loper voor de insectenindustrie’ zou kunnen zijn. De ontwikkeling van talloze vleesvervangers de afgelopen jaren effende de weg. De 'footprint' van een insectenburger blijkt lager dan die van de gemiddelde vleesvervanger. Voer voor vegetariërs op zoek naar duurzaamheid.

Trouw - Insecten zijn gewoon lekker (met een schep scherpe mayo), 12 apr 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gert van der Hoek
  • #1
  • 13 apr '19
  • 17:43

Bij Milieu Centraal lees ik het volgende:

"De klimaatbelasting van meelwormen ligt in de buurt van die van eieren en kip".

Meelwormen zijn dacht ik nogal eens de basis voor insectenburgers.

Ook lees ik daar:

"Onderling lijkt de klimaatbelasting van insectenproducten nogal te verschillen, afhankelijk van de soort insect, het voer, de kweekomstandigheden en het aandeel insecten in een samengesteld product. Er is nog vrij weinig onderzoek gedaan en heel harde conclusies kunnen dan ook niet getrokken worden".

PS: bestaan "vleesvervangers" eigenlijk wel? Als je kijkt naar voedingswaarde kun je een molshoop niet echt vergelijken met de Mount Everest? Je kunt alles wel "vleesvervanger" noemen?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.