Om een lang verhaal kort te maken: omdat alle milieu- en klimaatkosten moeten worden meegenomen maar de natuur geen rekening stuurt. Dat geldt voor wel meer zaken natuurlijk.
Interview met @Krijn_J_Poppe #Rli door @TriodosNL #voedselbeleid “We betalen veel te weinig voor een stukje vlees” - https://t.co/0vuINeNiMG
— Rli (@raadrli) March 12, 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Krijn stelt voor kosten te internaliseren: true costing noemen we dat tegenwoordig. De markt regelt dan de rest.
Daarmee wordt impliciet gezegd dat als vlees duur wordt er daardoor consumenten gaan minderen Dat zal dan een deel zijn dat het verdomt om meer te betalen en een deel dat wel meer wil betalen maar waar het geld schaars is. Wat denkt de econoom te doen als prijsverhoging geen of nauwelijks effect heeft omdat men koste wat kost niet van het vlees af wil? Boeren verbieden?