FlashMelkboer weet niet hoe kaas maken moet

Een meter sneeuw ligt rond de boerderijen van melkveehouders in Minnesota (VS). De boeren kunnen hun melk niet kwijt, de wegen zijn onbegaanbaar. Omdat het melken door moet gaan, raakt de opslag vol. De boeren zijn, volgens berichten, genoodzaakt om melk weg te laten lopen. Omdat ze niet weten hoe eenvoudig het is om er bijvoorbeeld met wat citroensap en een snuf zout, excellente cottage cheese van te maken.

Boerenbusiness - Sneeuw legt melkcollectie in de VS plat - Nieuws Melkveehouderij, 5 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #5
  • 7 mrt '19
  • 16:05

Dat staat in zowel de kop als de tekst van het artikel.

willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #4
  • 7 mrt '19
  • 15:19

Sorry als u me niet begrijpt, ik kan me alleen niet vinden in uw stelling dat we nu maar "gewoon melkverkoper zijn", ipv boer. En dat vind ik nog steeds.

Astrid Spijkers
  • #3
  • 6 mrt '19
  • 20:16

Lees je de kop van het artikel wel Willem? Er staat volgens mij toch duidelijk dat de "Mellboer niet weet hoe die kaas moet maken", dat kan ik zelfs zonder leesbril heel goed lezen. Er staat nergens of hij het wel wil, kan en mag, er staat hij 'weet niet hoe', lijkt me duidelijk.
De vroegere echte boeren van een paar eeuw geleden die van alles verbouwden en in de stal niet alleen een paar koeien had staan, maar ook schapen en geiten wist alles, omdat ze in eerste instantie boer voor zichzelf waren en wat ze teveel hadden op de markt verkochten in de dichtsbijzijnde dorp of stad, tegenwoordig doen ze 1 hooguit 2 dingen en dan weten ze het idd niet meer.
Ach, waarom geef ik toch zoveel uitleg als een kop van een artiekl al meer dan duidelijk henoeg moet zijn..............zucht

willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #2
  • 6 mrt '19
  • 17:56

Dat is wel erg kort door de bocht Astrid, iedereen kan kaas maken googelen.
Stel dat dat hier zou gebeuren en ik ga effe enkele duizenden liters per dag verkazen, loop ik tegen deze problemen aan:
Heb ik een ruimte die geschikt is om levensmiddelen in te maken?
Ben ik gecertificeerd om dat te doen?
Waar blijf ik met de wei? Waar zet ik de koeling neer?
Is de stroomgroep zwaar genoeg om de koeling op aan te sluiten?
Wie gaat het werk doen?
Waar haal ik de apparatuur vandaan?
Wie gaat de kaas kopen van mij, terwijl er geen officieel keurmerk op zit.
Wie gaat de kosten betalen van de productie voor consumenten afgekeurde kaas betalen?
Ik snap wel dat u er als persoon geen probleem mee zou hebben, maar de nvwa denkt daar anders over.
Nee, dan helaas maar een week of zo de melk maar in de put laten lopen lijkt me meer voor de hand liggen niet?

Astrid Spijkers
  • #1
  • 6 mrt '19
  • 7:59

Tja, dat is tegenwoordig de huidige boer, dus geen boer meer, maar gewoon melkverkoper.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.