Watermeloen, een barbecue en veel tijd. Dat zijn de ingrediënten voor een veganistische 'ham'. Een Australische watermeloenenkweker probeerde het uit. Een paar dagen marineren in water met komijn, zout en koriander, 5 uur lang roken op de barbecue en een half uur bakken in de koekenpan met olijfolie en rozemarijn. Het resultaat leek qua textuur op gerookte zalm, zegt de watermeloenenman, maar smaakte... wel even anders.
And then this was the end result. The Melon kept its shape and structure very well. It was something very different yet not horrible. It’s texture was like smoked salmon. I think next time it will be sweet with a maple syrup glaze. pic.twitter.com/fApXYla4Vb
— Terry O'Leary (@grow_dem_melons) February 21, 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik lust geen meloen, maar wat moet je dan als je het gerecht "meloen met ham" wil maken? Nu wordt het dan 'mam met ham' ofzo? Ach ja, als je de smaak zo al niet meer kan velen gaat men op zoek naar nog viezere smaken denk ik dna.