Bij de bereiding van maaltijden vervangt 43% van de ondernemers zout door (verse) kruiden en specerijen en kiest 20% voor voedingsmiddelen met minder zout. Daarnaast zet 20% bewust geen zoutvaatje op tafel. Als gasten alsnog zout willen, dan moeten ze daar om vragen, meldt KHN in een persbericht.
KHN is van mening dat de horeca moet bijdragen aan de aanpak van overgewicht. Binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling werkt de vereniging niet alleen aan reductie van zout, maar ook van suiker en vet, en aan toename van vezelrijke producten. Op de vakbeurs Horecava organiseerde KHN in samenwerking met de Nierstichting de wedstrijd ‘Lekkerste Stamppot met minder Zout’.
#6, Dennis, kan je toelichten waar het dan wel om draait (linkje)? Je vraagt om een wetenschappelijk rapport, maar vervolgens stel je, dat het niet om de wetenschappelijke rationaliteit gaat.
Haha Theo, vet is ook al getackeld, nu suiker nog ;-).
Ik ben mijn hele leven al een onvervalste zoetekouw en voel me daar superfit bij. Wel mijn enige zonde (nou ja, dieet gerelateerd dan). Niet roken, nul alcohol, gevarieerd eten, stevige nachtrust en op zijn tijd een grap. Maar een bak yoghurt moet met vijf eetlepels suiker.
Dennis, laat daar ook eens een geruststellende wetenschappelijk analyse op los!
Veelal staat er goddank nog steeds een zoutstrooier op de tafel. Anders even aan de ober vragen. Als dit op termijn door de zoutgekte ook wordt afgeschaft zelf zout meenemen. Mij krijgen ze er niet onder.
Je hebt gelijk. Weinig tactvol van mij. Ik bied van Woerkom mijn verontschuldiging aan.
Folkert, dat kun je ook vriendelijker, met meer esprit formuleren. Dat houdt de toon prettig.
Ik zou het zo gezegd hebben: Arnold praat veel over zijn ongetwijfeld kostbare bronnen, maar deelt ze nooit.