Sinds zondagavond is een foto van een ei de meeste liked foto op het sociale-netwerkplatform Instagram. Het ei, Eugene, kreeg in 10 dagen 27 miljoen ‘likes’. Hiervoor stond het Instagram-record met 18 miljoen likes op naam van realityster Kylie Jenner met een foto van haar dochter Stormi Webster.

Dat record breken was ook precies het vooropgezette plan van de plaatser van de foto, het account @world_record_egg. Eugene wordt vergezeld met de tekst: “Laten we samen een wereldrecord halen door de meeste gelikete foto op Instagram te worden. We moeten het huidige record van Kylie Jenner (18 miljoen) verslaan. Dit gaat ons lukken!". De media is in de ban van het ei, maar wie er achter het account zit is nog niet precies duidelijk. De Amerikaanse website BuzzFeed kreeg per e-mail antwoord dat Henrietta, een kip uit het Britse platteland, achter het account zit. “Eugene is mijn ei”.



Het ei-nieuws laat Jenner niet ongemoeid. Jenner plaatste een filmpje waarin ze een ei probeert te bakken op het asfalt met de tekst: “Take that little egg”.

BuzzFeed News - An Picture Of An Egg Beat Kylie Jenner For The Most Liked Instagram Of All Time
  • Deel
Druk af