Zure matten van komkommer, marshmallows van gele paprika en slush puppies van pompoen. Die nieuwe snacks op basis van groente presenteerden inventieve koks afgelopen weekend tijdens de Food Inspiration Days in Veghel. Dat bericht de NOS.
Er zijn natuurlijk al minigroentes die als snoep dienen, maar volgens culinair chef Arjan Siemerink van Yama Foodservice in Utrecht is er meer mogelijk dan alleen snoeptomaatjes, kleine komkommers en paprika’s. "Noem het een statement. Bij ons koks gaat het toch vooral om lekker eten. Wij willen snoepgoed lekkerder maken, en ook gezonder," aldus Siemerink.
Snoepgroentes doen het niettemin prima in de supermarkt. Albert Heijn, de grootste supermarktketen van Nederland, wil geen cijfers geven maar zegt dat ze enorm aanslaan. Lidl bevestigt dat snoepgroenten inmiddels een belangrijke categorie in het assortiment is.
Op 11 november is het weer Sint Maarten, kinderen komen dan snoep halen langs de deuren. Zouden er al komkommersnoepjes worden uitgedeeld?
NOS - Koks presenteren snoepgroenten 'nieuwe stijl'
Er zijn natuurlijk al minigroentes die als snoep dienen, maar volgens culinair chef Arjan Siemerink van Yama Foodservice in Utrecht is er meer mogelijk dan alleen snoeptomaatjes, kleine komkommers en paprika’s. "Noem het een statement. Bij ons koks gaat het toch vooral om lekker eten. Wij willen snoepgoed lekkerder maken, en ook gezonder," aldus Siemerink.
Snoepgroentes doen het niettemin prima in de supermarkt. Albert Heijn, de grootste supermarktketen van Nederland, wil geen cijfers geven maar zegt dat ze enorm aanslaan. Lidl bevestigt dat snoepgroenten inmiddels een belangrijke categorie in het assortiment is.
Op 11 november is het weer Sint Maarten, kinderen komen dan snoep halen langs de deuren. Zouden er al komkommersnoepjes worden uitgedeeld?
Snoep is bij voorbaat niet gezond. Niet noodzakelijk wel lekker. Daarom heet het snoepen. Suiker met smaakje en kleurtje. Groenten zijn voedsel. Die eet je om gezond in leven te blijven.
Snoep is geen snack. Een snack is een hartig hapje tussendoor. Veertig jaar geleden werd het opeens bon ton om ipv blokjes kaas, plakjes worst of bitterballen - bloemkoolroosjes, bleekselderij en wortelen – al dan niet met dipsaus – als snack te offreren. Nooit een succes geworden natuurlijk.