Ondanks de afschaffing van de dividendbelasting komt Unilever toch niet naar Rotterdam. Het bestuur van de multinational trekt het voorstel in om zijn duale structuur - met 2 hoofdkantoren - te schrappen. Unilever blijkt de steun van een 'significante' groep, vooral Britse, aandeelhouders te missen.




Unilever laat weten dat "het bestuur zich nu zal beraden op vervolgstappen en zal blijven overleggen met zijn aandeelhouders."

Unilever staat centraal in de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting, schrijft het FD. Premier Mark Rutte zou dit voorstel vooral verdedigd hebben om Unilever 'binnen te halen'. "Donderdag echter, toen duidelijk was geworden dat steeds meer Unilever-aandeelhouders tegen zouden stemmen, liet de VVD weten dat voorstel niet afhangt van Unilevers verhuizing."

Update 7 oktober 2018, 10:00 uur: Het FD meldt dat de dwarsliggende aandeelhouders blij zijn met het besluit van Unilever. Ze zijn inmiddels bereid om bestuursvoorzitter Polman te assisteren bij een eenvoudigere structuur nu hij besloten heeft geen hoofdkantoor in Rotterdam alleen te willen vestigen. Het FD noemt het besluit van Unilever verstandig vanwege de sentimenten rond brexit, die eerder meer tegen dan voor Rotterdam zullen gaan werken in de komende tijd. De krant rapporteert uitvoerig over de mislukte verhuizing en maakte ook een uitgebreide analyse van de fouten die Unilever achteraf gezien heeft gemaakt: tussen de aankondiging van het besluit en de uitvoering zat te veel tijd, zodat het verzet zich kon organiseren. Na het besluit van Unilever kondigde het kabinet aan de afschaffing van de dividendbelasting opnieuw 'te zullen wegen'.
Het Financieele Dagblad - Unilever schrapt verhuisplannen
  • Deel
Druk af