De Amsterdamse veganistische snackbarketen Vegan Junk Food Bar presenteerde donderdag twee nieuwe producten, ‘Vegan No Tuna’ en ‘Zalmon Sashimi’ – veganistische alternatieven op tonijn en zalm sashimi gemaakt van water, tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. De lancering wordt ondersteund door het vegan marketing bedrijf Vegan XL. De nieuwe snacks zullen onder de merknaam Vegan SeaStar op het menu staan bij de Vegan Junk Food Bar. Ook supermarkt Jumbo zal de producten in zijn schappen zetten, maar voorlopig alleen in Groningen.
De Vegan Junk Food Bar is een van de eerste veganistische snackbars in Amsterdam en opent dit jaar zijn vierde restaurant. Zo kan je als veganist nog steeds genieten van een vette (en nog steeds ongezonde) hap, zoals een kapsalon, nuggets, bitterballen of een traditionele burger. Allemaal plantaardig, gefrituurd en highly processed maar ontzettend hip.
Junkfood blijkt helemaal OK als het vegan is.
De Vegan Junk Food Bar is een van de eerste veganistische snackbars in Amsterdam en opent dit jaar zijn vierde restaurant. Zo kan je als veganist nog steeds genieten van een vette (en nog steeds ongezonde) hap, zoals een kapsalon, nuggets, bitterballen of een traditionele burger. Allemaal plantaardig, gefrituurd en highly processed maar ontzettend hip.
Junkfood blijkt helemaal OK als het vegan is.
Redactie, leg eens uit, waar komt deze uitspraak nou vandaan: "Junkfood is helemaal OK als het vegan is"?
Persbericht:
Vegan Junk Food Bar en Vegan XL lanceren morgenavond een uniek product, beginnend in Nederland: Vegan No Tuna en Zalmon Sashimi. De producten zullen in de populaire Vegan Junk Food Bar gelanceerd worden onder de naam Vegan SeaStar,en zullen vanaf die dag op de kaart staan bij de restaurants van Vegan Junk Food Bar. Binnenkort zal het product ook te koop zijn in het grootste vegan meterschap van Nederland in Jumbo Foodmarkt Groningen. Hierna zullen de verkooppunten in retail en horeca snel verder uitbreiden.
Vegan SeaStar zorgt met de komst van de sashimi voor een grote doorbraak in de plantaardige markt. Zij brengt hiermee een plantaardig alternatief voor sashimi met niet duurzame en bedreigde vissoorten als zalm en tonijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor meer plantaardig te eten om diverse redenen zoals hun ecologische voetafdruk, gezondheid en dierenwelzijn. De visindustrie is op weg naar een ernstig globale crisis. Op dit moment is 85% van de visbestanden overbevist of volledig uitgeput. Dat consumenten steeds bewuster worden, komt onder meer door social media en populaire documentaires op Netflix en You Tube als ‘What The Health’, ‘Food Choices’ ‘Seaspiracy’.
Vegan SeaStar is ontstaan uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Hiermee wil ze een heerlijk, exclusief plantaardig visproduct op de markt zetten zonder concessies te doen aan smaak en met de vele voordelen voor mens, dier en milieu.
De Vegan Junk Food Bar opent dit jaar haar vierde restaurant in het centrum van Amsterdam. Het is een uniek hamburgerrestaurant waar je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan op planten gebaseerde gerechten, zoals een opmerkelijke SUMO burger, opgepimpte VJFB FRIES AKA 'KAPSALON', Amsterdam BITTERBALLEN en nog veel meer.
Vegan XL is een snelgroeiende onderneming die actief inspeelt op de wens van consumenten die meer plantaardig willen consumeren. Zij werkt samen met retail en horeca om de keuze in exclusieve plantaardige producten uit te breiden.
Ah, dank, dat komt in bovenstaand bericht niet echt naar voren.
Dat bijzinnetje "...zonder concessies te doen aan smaak en met de vele voordelen voor mens, dier en milieu." is inderdaad een beetje merkwaardig voor een horecatent die volgens haar eigen naam 'junk food' serveert.
Let maar op Dennis: als het vegan is, is het goed. Dat zie je overal in de krant. Easy peasy, schreef de Volkskrant.
Heel interessant qua sociologie. Het is net als fair trade suiker. Dat vinden velen ook gezond en biologisch, al blijft het suiker en is het geen van beide.
Trouwens: op de redactie werd me verteld dat Vegan Kapsalon echt aan te raden is. Ik moet bekennen: heb nog nooit een echte kapsalon gegeten. Ik voel me wereldvreemd.
fijn dat jullie als Foodlog hier aandacht aan besteden. De allereerste vegetarische snackbar was in Den Haag bij Holland Spoor. heerlijke saté, hamburgers en allerlei andere gefrituurde snacks, zonder dierenleed.