Vlamingen hebben weinig kennis over voeding, schrijft Knack. Dat blijkt uit een enquête van wetenschapstijdschrift Eos Wetenschap, Rikolto, Vlaams Instituut Gezond Leven en Velt onder 542 Vlamingen tussen 18 en 64 jaar. Gemiddeld scoorden de Vlamingen een magere 39 op 100. Jongeren scoorden nog iets lager, 34 op 100.
De respondenten schatten van alles verkeerd in, zoals de suiker in drankjes, de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit, het aantal slachtdieren in België en het gebruik van palmolie.
Hoewel duurzaamheid belangrijker wordt gevonden, weet maar 39% wat het Fairtrade-label betekent en herkent maar 36% het Europees biolabel op verpakkingen. Hoogopgeleide Vlamingen scoren over het algemeen beter; 80% is zich ervan bewust dat Vlamingen te veel bewerkt vlees eten, tegenover 55% van de laagopgeleide respondenten.
Knack - Vlaming gebuisd op kennis over voeding
De respondenten schatten van alles verkeerd in, zoals de suiker in drankjes, de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit, het aantal slachtdieren in België en het gebruik van palmolie.
Hoewel duurzaamheid belangrijker wordt gevonden, weet maar 39% wat het Fairtrade-label betekent en herkent maar 36% het Europees biolabel op verpakkingen. Hoogopgeleide Vlamingen scoren over het algemeen beter; 80% is zich ervan bewust dat Vlamingen te veel bewerkt vlees eten, tegenover 55% van de laagopgeleide respondenten.
Zijn er maar dusdanig weinig Vlamingen dat een onderzoek onder 542 Vlamingen interessant genoeg is voor wetenschapstijdschrift Eos Wetenschap om dit te plaatsen met als kop >> Vlamingen weten weinig over voeding << ? Of is het voor Vlamingen inmiddels komkommertijd?