De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines perkt de menukaart voor korte vluchten in. Daardoor dreigde onder meer tomatensap niet meer aan boord te komen. Toen klanten het hoorden, gingen ze klagen op onder meer sociale media.

The Guardian vraagt zich af waarom een op de grond impopulair drankje zoveel gedronken wordt in de lucht. Komt het misschien, speculeert het blad, omdat tomatensap scoort waar al het andere aanbod faalt. Het is het enige drankje aan boord dat gezond en bijzonder is. Omdat 'iedereen' het daarom bestelt zou het daarom bovendien een soort traditie kunnen zijn geworden, zoals het eten van popcorn in de bioscoop. Misschien is er ook een veel prozaïscher verklaring. Op korte vluchten willen mensen niet veel uitgeven aan eten en is tomatensap een prima en vezelrijk alternatief. Het is een drankje, maar eigenlijk ook een koude en goed vullende soep. Hoe het ook zij, United Airlines zegt blij te zijn met de feedback van zijn passagiers en houdt hun favoriete drankje 'in de lucht'.
The Guardian - Why do we drink so much tomato juice on planes?
  • Deel
Druk af