Tussen 2007-2014 verspilden Amerikanen bijna 150.000 ton voedsel per dag, ruim 400 gram per persoon per dag. Om al dat weggegooide voedsel te produceren is 30 miljoen hectare land nodig (7% van het totale akkerland van de VS) en 16 biljoen liter irrigatiewater. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die de verbanden tussen voedingskwaliteit, voedselverspilling en milieueffecten onderzocht, schrijft Phys.org.

Hoe gezonder het eetpatroon - hoe meer groenten en fruit -, hoe meer verspilling. Van de 22 soorten voedsel die in het onderzoek aan de orde kwamen, werden fruit, groenten en gemengde groente- en fruitgerechten (39%) het meest verspild, gevolgd door zuivel (17%) en vlees en gemengde vleesgerechten (14%). Daarnaast constateerden de onderzoekers dat voor gezondere eetpatronen weliswaar minder akkerland nodig is, maar dat deze tot grotere verspilling in irrigatiewater en pesticiden leidden. Leer consumenten hoe ze verse groenten en fruit moeten bewaren en klaarmaken, wat het verschil is tussen een plekje en bederf en verbeter de houdbaarheidsdatum, zijn onder meer aanbevelingen om de voedselverspilling terug te dringen.
Phys.org - People waste nearly a pound of food daily: study
  • Deel
Druk af