Hoe beter adolescenten leren koken, hoe gezonder ze later eten, meldt Science Daily op grond van Amerikaans onderzoek. Voor het onderzoek rapporteerden bijna 5.000 deelnemers in 2002-2003 over hun kookvaardigheden toen ze 18 tot 23 jaar oud waren. 13 jaar later, eenmaal tussen de 30 en 35 jaar, kregen ze vragen voorgelegd als ‘Hoe vaak bereidt u een maaltijd met groenten?’ ‘Hoe vaak eet u met het gezin?’ en ‘Hoe vaak eet u in een fastfoodrestaurant?’. Degenen met relatief goede kookvaardigheden aten vaker met het gezin en nuttigden minder fastfoodmaaltijden; zij hadden een betere 'nutritional well-being', ofwel een gezonder voedingspatroon. Helaas neemt het aantal mensen dat thuis kookt af. Amerikanen houden niet van koken en Britten vinden het moeilijk.
ScienceDaily - Adolescents' cooking skills strongly predict future nutritional well-being: Confidence in cooking ability led to fewer fast food meals, more meals as a family, and more frequent preparation of meals with vegetables in adulthood, according to a new study published in the Journal of Nutrition Education and Behavior
  • Deel
Druk af