In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede hebben patiënten van 07:00 uur ’s ochtends tot 18:15 ’s avonds een heuse roomservice tot hun beschikking, schrijft De Volkskrant. Het ziekenhuis, voorloper in de 'ziekenhuisvoedselrevolutie', serveert dagelijks zo'n 1.000 maaltijden die de patiënten zelf uitkiezen op het moment dat ze er zin hebben. Het nieuwe voedselconcept leidt niet alleen tot minder geklaag van patiënten, maar ook tot sneller herstel én minder voedselverspilling. Het is dus ook nog eens duurzamer. In totaal komt er 54% minder eten terug van de patiënten en is er in de keuken 30% minder verspilling. Roomservice in het ziekenhuis werkt zo: patiënten bestellen waar ze zin in hebben op dat moment, de maaltijdservicemedewerker kijkt of het past in hun voedingsschema en doet eventueel suggesties (of waarschuwt de verpleging), de koks bereiden de maaltijd à la minute en de roomservicemedewerker bezorgt binnen een half uur de maaltijd aan het ziekenhuisbed.
de Volkskrant - Revolutie in ziekenhuisprak: hoe luxe ziekenhuisvoedsel tot minder verspilling leidt - Economie - Voor nieuws, achtergronden en columns
  • Deel
Druk af