Voedingsmiddelenproducent Nestlé brengt het eerste product met 'gestructureerde suiker' op de markt. De nieuwe Milkybar Wowsomes, die deze week in Engeland en Ierland op de markt komen, bevatten 30% minder suiker, meldt The Guardian. Nestlé werkt al sinds 2016 aan de 'holle suiker'. Om die te maken, verstuift Nestlé gewone suiker met melkpoeder en water en laat dat snel drogen. Zo ontstaan er amorfe moleculen, die veel sneller hun smaak afgeven en daardoor zoeter smaken. De Milkybar bevat verder melk en havervlokken.
The Guardian - Nestlé says it has harnessed science to reduce the sugar in chocolate
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Je hoeft geen multinational te zijn om het beter te doen dan Nestlé. Vandaag heb ik bijvoorbeeld alweer géén reep op de markt gebracht.
Super! Nog 70% te gaan en we kunnen ons de ganse dag een bult op onze kop snoepen!