Eierboer Kipster van Lidl is een schoolvoorbeeld van een "goed uitgewerkte visie over hoe eieren circulair kunnen worden geproduceerd. Dit gebeurt op een maximaal diervriendelijke manier. De jury waardeert de ketenbrede betrokkenheid, die geleid heeft tot samenwerking met belangrijke partners. Onderscheidend vond de jury de circulaire en integrale aanpak. Hierbij staat de natuurlijke omgeving van dieren onbetwist centraal. Ook zijn emissies uit de stal geminimaliseerd en regionale voedselreststromen worden benut."
Daarom kreeg het inmiddels bekende concept met de vijf eieren in een rechtlijnig blauw, gemakkelijk in het milieu afbreekbaar doosje gisteren de Innovatieprijs van Rabobank. Een en ander ondanks het feit dat het vernieuwende concept, volgens Club van Rome-coryfee Wouter van Dieren, niet is gefinancierd door de bank toen het concept nog op de tekentafel lag.
Volgens Ruud Zanders van Kipster mogen dieren alleen gevoerd worden met voedsel dat niet door mensen gegeten kan worden. Als dat niet voorhanden is, moet je geen dieren willen houden voor commercieel gebruik.
Rabobank - Kipster - Food&agri - Rabobank Duurzame Innovatieprijs
Daarom kreeg het inmiddels bekende concept met de vijf eieren in een rechtlijnig blauw, gemakkelijk in het milieu afbreekbaar doosje gisteren de Innovatieprijs van Rabobank. Een en ander ondanks het feit dat het vernieuwende concept, volgens Club van Rome-coryfee Wouter van Dieren, niet is gefinancierd door de bank toen het concept nog op de tekentafel lag.
Volgens Ruud Zanders van Kipster mogen dieren alleen gevoerd worden met voedsel dat niet door mensen gegeten kan worden. Als dat niet voorhanden is, moet je geen dieren willen houden voor commercieel gebruik.
Artikel in Trouw over nog een nieuw ei, waar de kip alleen 'natuurlijk' eet, namelijk insecten en larven. Geen graan, boon of zaad. Hoogstens als bijvoer een reststroom zoals bij Kipster. Het Oerei noemen ze het. Rondom mei bij de AH.
Kipster geeft overigens aan 'continu uitverkocht' te zijn, een 'mooi probleem'.
In Groningen heeft Kipster een redelijk deel van de ei-afdeling: 1/6e voor bio, Mega en Kipster elk, en 3/6e voor de goedkoopste. Toch maar een gekocht om te proberen, prijs vind ik nog te doen met 24 cent per ei.
Ik begreep dat de productie (nog) niet voldoende is voor alle Lidl's in Nederland. Ik plaste er in Hellevoetsluis ook naast. Helaas. Bovendien is de vraag groter dan het aanbod in de winkels die wel Kipster verkopen.
Er zitten wat mij betreft nog meer kantjes aan de keuze voor hanenburgers die ik heb verwoord in een column voor Foodmagazine. Rekentechnisch aantoonbaar onduurzamer, maar zo goed passend in wat de onderbuik van de gemiddelde consument hem vertelt dat Lidl hierin mee is gegaan. Is dat kwalijk of niet?
Bij een hele grote Lidl in Amsterdam ook geen Kipster of zitten ze in een Lidl doos?
#4 Helaas !
In Lidl Terneuzen in relatie tot de overige ruimte maar een erg kleine ruimte tussen de andere voor de 'Kipster' en niets aanwezig. Op of nog niet gestart ?
Het lijkt qua ruimte een try-out. Konden hooguit 20 doosjes staan. naast de ruuimte voor honderden...
Wonen 'op de buiten' en komen er maar 1x p/wk.
Dus geen smaaktest..