Aan de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees deden 32.000 ingeschreven deelnemers mee. Zij bespaarden zo'n 388 ton CO2 en miljoenen liters douchewater. De vleessector betwist deze cijfers.
Dankzij veel aandacht in de (sociale) media werd het een campagne die de omzet van vleesvervangende producten tijdelijk liet groeien. Initiatiefnemer Isabel Boerdam zegt in het persbericht: "Dit is een veelbelovende start, vanaf hier kunnen we alleen maar verder groeien.” De meest concrete resultaten hebben de deelnemende vleesvervangerproducenten te melden. Zo verkocht Vivera "500.000 verpakkingen meer dan tijdens een normale week" en Garden Gourmet "veel meer dan tijdens een reguliere promotie". Boerdam organiseert volgend jaar opnieuw een Nationale Week Zonder Vlees. Daarbij kijkt ze uit naar verdere aansluiting bij nationale en lokale overheden: "Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als onze ministers het goede voorbeeld geven en kiezen voor een week zonder vlees. Ik heb nog grote ambities, deze eerste Nationale Week Zonder Vlees smaakt naar meer!”
Doe mee met de Nationale Week Zonder Vlees!
Dankzij veel aandacht in de (sociale) media werd het een campagne die de omzet van vleesvervangende producten tijdelijk liet groeien. Initiatiefnemer Isabel Boerdam zegt in het persbericht: "Dit is een veelbelovende start, vanaf hier kunnen we alleen maar verder groeien.” De meest concrete resultaten hebben de deelnemende vleesvervangerproducenten te melden. Zo verkocht Vivera "500.000 verpakkingen meer dan tijdens een normale week" en Garden Gourmet "veel meer dan tijdens een reguliere promotie". Boerdam organiseert volgend jaar opnieuw een Nationale Week Zonder Vlees. Daarbij kijkt ze uit naar verdere aansluiting bij nationale en lokale overheden: "Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als onze ministers het goede voorbeeld geven en kiezen voor een week zonder vlees. Ik heb nog grote ambities, deze eerste Nationale Week Zonder Vlees smaakt naar meer!”
Vegetarisch eten bespaart douchewater...
Stink je dan meer van vleeseten ?
Heeft Roos weer een onderzoek gedaan ?
Poep je properder van tofu ?
Leg eens uit ...
Ik begrijp het niet.
#1, Hans, echt vlees maken kost heel veel water, zo kan je dat zien. Je kan dat water dan gebruiken om te douchen, maar ik vind het ook een rare vergelijking zo. Snap niet zo dat je vegetariers indirect belachelijk maakt, maar dat zal wel aan de vergelijking met dat douchewater liggen.
de varkens hier krijgen water van de regenwater opvang, de gewassen ook. De mest komt daarna inclusief water op het land om weer aardappels te laten groeien. waterverbruik co2 productie en landgebruik zijn erg slechte argumenten voor een week zonder vlees. De veehouderij is onderdeel van de voedselketen en maakt deze efficiënter dan zonder vee. En dan roepen dat er bespaard is? Er is 32 ton vlees ingevroren en over langere afstand vervoerd. Het niet eten van vlees gedurende die week kost dus extra energie. Als je het ethisch niet fijn vind om dieren te eten en er voor kiest om als een konijn te leven vind ik dat prima maar om dan maar elke keer die zeer zwakke milieuargumenten aanhalen gaat nergens over. Ik ben trots dat de mens vlees eet en zich bovenin de voedselketen heeft genesteld.
#3 Als een hyena?
Tjonge, tjonge, tjonge, wat zie ik hier veel uitgekauwde drogredeneringen en smoesjes.
#4 Respect voor elkaar en elkaars “tegenpolende” opinies kenmerken Foodlog ook al zijn we het volstrekt oneens.
Doe ons daarom een plezier en maak een ieder wijzer door “uitgekauwde drogredeneringen en smoesjes“ inhoudelijk te weerleggen. Dan komen we mogelijk verder.