Voor een maaltijd in het nieuwe New Yorkse restaurant Zauo moet de gast zelf aan de slag, schrijft The Independent. Gezeten op een soort namaakboot moet de gretige eter een vis vangen uit het water rond de boot. Met een hengel. Zeebaars, bijvoorbeeld, inktvis of kreeft. Daar maakt het personeel dan sashimi, sushi of tempura van, want Zauo is van Japanse oorsprong. De eigenaren, twee broers Takahashi, hebben al 13 van zulke eetgelegenheden in hun thuisland. Aas is gratis, de hengel moet men huren. De reacties op de restaurantsite Yelp zijn enthousiast. En dat zijn niet alleen mannen.
Independent - A new fish restaurant has opened with a massive catch
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het is een eufemisme, Sytske.
Onderliggend gevoel bij mij is, dat ik het een grof schandaal vind hoe er met vissen e.d. omgegaan wordt. Eten is 1 ding, nodeloos pijnigen het andere.
Door sommigen? Met 13 van zulke eetgelegenheden?
2x gevangen vis (waarschijnlijk), die daarna opgegeten wordt. Ach ja, die beesten hebben toch geen gevoel, wordt door sommigen gezegd.