Een voorbeeld van die innovatie is de ‘flexicut’, een snijmachine die met röntgenstraling en hogedruk-waterpistolen 50 visfilets per minuut kan uitsnijden. De röntgenstralen laten de waterstralen weten waar ze de graten uit het visvlees weg moeten schieten; messen snijden de filets vervolgens in de gewenste maat die bij de vis past. De techniek is met wat aanpassingen óók geschikt om vlees te snijden. Een ander onderdeel van het succes is de overname van kleinere, buitenlandse concurrenten. De Nederlandse bouwer van slachtinstallaties Stork kwam twee jaar geleden al in IJslandse handen.
Een voorbeeld van die innovatie is de ‘flexicut’, een snijmachine die met röntgenstraling en hogedruk-waterpistolen 50 visfilets per minuut kan uitsnijden. De röntgenstralen laten de waterstralen weten waar ze de graten uit het visvlees weg moeten schieten; messen snijden de filets vervolgens in de gewenste maat die bij de vis past. De techniek is met wat aanpassingen óók geschikt om vlees te snijden. Een ander onderdeel van het succes is de overname van kleinere, buitenlandse concurrenten. De Nederlandse bouwer van slachtinstallaties Stork kwam twee jaar geleden al in IJslandse handen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Vandaar dat die filets altijd zo nat zijn.