Meer groente eten? Neem eens een koekje. Het pastinaakkoekje met cacao-hazelnootcrème-vulling, bijvoorbeeld, waar VMT over schrijft. De Nederlandse fabrikant Foodlane ziet wel brood in gezond zoet bij de koffie en brengt Groentecookies op de markt onder de merknaam Landlane. In elk van deze cookies zit 85 gram vers verwerkte pastinaak. Ze bevatten minder vet en zout en meer vezels dan gewone koekjes en leveren (ongemerkt) een bijdrage aan de dagelijkse inname van groente. De verkoop begint in januari bij Aldi, maar wat Foodlane oprichter Wim Koetsier betreft blijft het niet bij Aldi. Er is al veel interesse, zegt hij in VMT.
VMT - Productnieuws: Landlane introduceert Groentecookies
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat zit er allemaal in die cacao-hazelnootcremevulling? Boordevol suiker? Dan is die pastinaak maar een druppel op een hete plaat hoor, niks gezond
Pastinaak is nu niet bepaald een groente die ik regelmatig op het menu zet.
Ik kan me absoluut niet meer herinneren hoe we die toen (<- we hebben er eens soep mee gemaakt) vonden smaken, maar het is toen bij 1x gebleven.
Afgelopen week zag ik voorverpakte pastinaken liggen bij de Jumbo.
Maar ook de prijs (1 pond voor € 1,85) nodige niet uit voor een hernieuwde smaaktest.
Ik gebruik ze weleens voor een stamppot, dan doe ik heel weinig aardappel om het goed te kunnen mengen, maar ik gebruik dan voornamelijk pastinaak(met knolselderij en aardappel kan het ook) en dan je groente erdoor. Bijv 2/3 tot 3/4 pastinaak en de rest aardappel. Maar ik doe dat voornamelijk met rauwe postelein, zoals je rauwe andijvie stamppot maakt, dan met postelein, omdat die pastinaak een beetje anijsachtige smaak heeft lijkt me dat nou met zuurkool niet lekker, met boerenkool zou nog kunnen.
Astrid,
>> omdat die pastinaak een beetje anijsachtige smaak heeft <<
Weer iets geleerd, want dit wist ik niet.
Je hebt hem weleens gegeten zei je en vond hem toen niet lekker, kan dus die anijsachtige smaak zijn. Je moet dan meer de zoetere groentes erbij zoeken. Vaak zie je dat ze ze ook in dikke repen snijden en dan met worteltjes in de oven bakken met wat kruiden, vaak is het komijn wat er dan oa op gaat. Soort groentefriet wordt het dan. Jamie Oliver heeft dat weleens met een kerstprogramma laten zien, toen gingen er ook gewone en gele bieten naast op de bakplaat.