De Kipster haanburgers zullen op zijn vroegst eind dit jaar in de schappen bij Lidl liggen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het hanenvlees in oktober de winkels zou bereiken. De haanburgers worden gemaakt van het vlees van 'leghaantjes'. Het innovatieve legkippenbedrijf Kipster is er in geslaagd een bestemming te vinden voor de jonge haantjes die normaliter als eendagskuiken worden vergast omdat ze niet geschikt zijn voor de eier- of vleesproductie. "Het heeft te maken met zaken als tijdgebrek, ontwikkeling van het etiket en onduidelijkheid over hoeveel er nu precies in kilogram nodig is," vertelt Ruud Zanders namens Kipster aan Distrifood. "Ook wordt nog gekeken welke producten we exact gaan maken." De Kipster-eieren, met 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, zijn al wel bij Lidl te koop.
Distrifood - Hanenvlees pas eind december bij Lidl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
In 'mijn' Lidl vliegen de eieren als het ware weg. Een dag na de introductie waren ze uitverkocht. Nu heb ik er weer kunnen kopen.
Ik koop eitjes op m'n werk. Absoluut vrije uitloop (mag ze vaak zelf rapen), geen fipronil of andere problemen en ongestempeld. Beetje zoals het hoort dus. Volgende stap is eigen kippen en eitjes.
Wat niets wegneemt van de positieve actie vanuit Kipster en Lidl natuurlijk...!!
Erik, waarom stel je je bloot aan wat meer PCB's en dioxines? Jou kan ik het vragen omdat je er verstand van hebt.
Dick, ik ben me niet bewust dat ik me daaraan blootstel. Hoe zit dat dan?
Scharrelen, kan dat nog