Voor het eerst krijgt de vertrouwde HEMA rookworst een 'smaakje'. In de limited edition - vooralsnog alleen verkrijgbaar tijdens 3 aktieperioden - zitten meer specerijen waardoor de rookworstvariant nét wat meer pit heeft, meldt EVMI. De bite en de sappigheid van beide worstsoorten zijn hetzelfde. "De productmanager vleeswaren heeft voor de pittige rookworst gekozen omdat dit voor veel mensen de meest toegankelijke variatie is op de rookworst," vult het AD aan. De populaire HEMA-worst maakt al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw deel uit van het assortiment van het warenhuis. Recent verkocht Unox, vanouds de maker van de HEMA-worst, zijn productiefabriek aan Zwanenberg Food Group. Of de productmanager van de HEMA, Unox, of Zwanenberg is, meldt de krant niet, maar het laat zich raden. We vroegen het even na, en inderdaad, "dat was onze productmanager", zegt de HEMA.
EVMI - Hema rookworst krijgt een pittig broertje ? EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dus: Nu nog meer rommel in de Hema-rookworsten. Geniet ervan.
Never change a winning worst.
Precies, Theo. Dit is trouwens een enorm schokkend bericht. Wij wilden vroeger helemaal geen Unox worsten eten maar wél Hema worsten.
Het waren juist de vet spuitende worsten van de HEMA die zo lekker waren.
Idd rommel want ze barsten open door het zetmeel. Dit gebeurt ook bij de allergoedkoopste rookworsten van 79 cent. Ik hoop dat ze niet gaan rommelen met de originele versie van de Hema worst.
Rookworst moet volgens alle gebruiksaanwijzingen gegaard worden net onder het kookpunt omdat anders de vellen je om de oren vliegen. En dat is ook zo. Ook Hema wil dat je het zo doet. Doe daar niet aan mee! Weer een pan minder in de afwas. Gewoon 20 minuten meekoken met de boerenkool of piepers doorstaan ze altijd weer zonder enig letsel.