Klachten over vliegtuigeten betreffen meestal de smaak: bekende koks als Gordon Ramsay hebben er de staf al over gebroken. Toch schotelt Singapore Airlines zijn passagiers geen smakelijker maar duurzamer maaltijden voor. De directie wil, in de woorden van topman Marvin Tan, “de voortdurende inspanningen van de maatschappij versterken om tot een lagere CO2-voetstap te komen.” Daarom kopen de keukenmeesters van de maatschappij vanaf eind dit jaar lokale producten in de landen waarop Singapore Airlines vliegt. De vis komt van MSC-gecertificeerde visserijen en de koks verwerken minder vlees in de maaltijden. In eerste instantie serveert het cabine-personeel de nieuwe goed-geweten maaltijden op een beperkt aantal lijnvluchten. Daarna zullen alle reizigers ervan kunnen smullen.

Dat vliegen zelf veel schadelijker is voor het milieu dan de geserveerde maaltijden noemt topman Tan niet. Dat smakelijke maaltijden naar ieders wens niet zo gemakkelijk duurzaam te maken zijn, verzwijgt hij eveneens; deskundigen vragen zich bijvoorbeeld af hoe lokaal het ingekochte voedsel is en hoe Singapore Airlines de lekkernijen op het vliegveld krijgt.
Dit artikel afdrukken