Van de 51 toetjes bevatten 46 meer suiker dan de 10 gram die de WHO als maximum hanteert per 100 gram. Het gemiddelde suikergehalte ligt op 14 gram per 100 gram, met uitschieters tot 23 gram suiker, aldus foodwatch. In 39 van de 51 toetjes zit meer dan de WHO-norm van 2,5 gram vet per 100 gram.
"Je zou mogen verwachten dat fabrikanten juist extra letten op de gezondheid bij kinderproducten", schrijft foodwatch. "Het tegendeel blijkt waar: ze worden boordevol suiker gestopt. Het winstbejag wint het van het verantwoordelijkheidsgevoel in de voedingsindustrie."
Hoe zit het eigenlijk met de zuiveltoetjes die niet kindgebonden zijn? Persoonlijk vind ik dat het zoet daarin zonder smaakverlies met minimaal de helft kan worden teruggebracht.
Bijvoorbeeld Almhof vruchten (!) kwark en yoghurt is pas te eten nadat je er de helft aan naturel yoghurt hebt toegevoegd. Liefst nog meer. Maar dan proef je het fruit (!) helemaal niet meer.