Dat schrijft het FD in een artikel waarin gedroomd wordt over de toekomst van voedsel. Dieren zullen grotendeels uit ons landschap verdwijnen omdat ze te milieuonvriendelijk zijn om voor ongebreidelde consumptie te houden. Nederland is bovendien een duur land om productiedieren in intensieve houderijvormen te houden. Als Nederland massaal overstapt op plantaardige eiwitten, zal het landschap tot 2035 grondig veranderen. Op de velden zullen eiwitrijke gewassen staan en er zullen meer natuurgebieden zijn. In laboratoria en fabrieken zullen eiwitten uit planten en insecten en kweekvlees worden geproduceerd, voor de kust liggen zeewierboerderijen. Alleen voor speciale gelegenheden zal er nog vlees zijn van de enkele koe in de wei.
Dat schrijft het FD in een artikel waarin gedroomd wordt over de toekomst van voedsel. Dieren zullen grotendeels uit ons landschap verdwijnen omdat ze te milieuonvriendelijk zijn om voor ongebreidelde consumptie te houden. Nederland is bovendien een duur land om productiedieren in intensieve houderijvormen te houden. Als Nederland massaal overstapt op plantaardige eiwitten, zal het landschap tot 2035 grondig veranderen. Op de velden zullen eiwitrijke gewassen staan en er zullen meer natuurgebieden zijn. In laboratoria en fabrieken zullen eiwitten uit planten en insecten en kweekvlees worden geproduceerd, voor de kust liggen zeewierboerderijen. Alleen voor speciale gelegenheden zal er nog vlees zijn van de enkele koe in de wei.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Waar komt melk vandaan dan?
Grappig beeld. Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar de 'wondere wereld van de financiën' die hierbij hoort?
Klarien, pas als we meer dan 65% van de productie beperken krijg je wellicht wat melk tekort in dit land. Wellicht want je kunt ook nog importeren. 65% van onze zuivelproductie gaat namelijk naar het buitenland, 20% buiten de EU en 45% binnen de EU. Dus het idee van Rabbinghe is niet helemaal onvoorstelbaar.
Dat is mij bekend. Ik reageerde op "Alleen voor speciale gelegenheden zal er nog vlees zijn van de enkele koe in de wei." en dat eiwit in laboratoria gemaakt zou worden. In het artikel in het FD - zit achter een muur - staat het vast genuanceerder.
Ik ben niet zozeer benieuwd naar Rudy's 'visioen', maar wel naar jullie beelden bij de toekomst, vooral dus ook naar de wondere wereld der financiën van de toekomst van de landbouw. (als ik zonder geld mag denken zie ik het wél helemaal voor me, daar heb ik jullie niet voor nodig ;)(anders gezegd maar dit is al bijna off topic denk ik: ik zie nog niet voor me hoe de profitability van de groene C vastleggende landbouw die ik voor ogen heb aan te tonen in de financiële constructies die we nu kennen)
Voorop gesteld dat er in 2035 nog treinen rijden.
#1 Klarien Klingen Van de koeien staat, laten we zeggen zo'n 70%, ongeveer 750 uur per jaar in de weide. In een jaar zitten 365*8 uur= 2.920 uur. Melk wordt dus al vooral binnen geproduceerd door de koe. 75% van haar tijd staat ze al reeds binnen.
Corrigeer dat voor de overal melkkoeien populatie en er verandert technisch in melkproductie verdomde weinig t.o.v. huidig. We hebben de stap van 82,5% naar 100% nog maar te gaan.
30% van de melkkoeien staat al op stal. De 75% is al 82,5% als je het voor de gehele populatie melkkoeien in Nederland uitrekent.
Berichten zijn wel dat 2017 meer koeien buiten zijn nu deze zomer dan in 2016 het geval was (daarom gerekend met 70%)