Moedermelk bevat speciale suikers, HMO’s genoemd, die de weerstand van het net-geboren kind versterken. HMO is de afkorting van Human Milk Oligosaccharides. De Amerikaanse start-up Sugarlogix slaagde er in HMO's te produceren in een laboratoriumomgeving, via een fermentatieproces. Het bedrijf verwacht ze binnenkort op de markt te brengen als voedingssupplement, schrijft Foodbeast.
HMO's zijn niet alleen goed voor baby’s, ook volwassen darmen zouden floreren op de suikers. De HMO’s komen niet in het bloed terecht maar versterken de darmflora in het spijsverteringskanaal. Het product van Sugarlogix is geen probioticum, dat levende micro-organismen bevat.
Foodbeast - Startup Creates New 'Healthy Sugar' Out Of Human Breast Milk
HMO's zijn niet alleen goed voor baby’s, ook volwassen darmen zouden floreren op de suikers. De HMO’s komen niet in het bloed terecht maar versterken de darmflora in het spijsverteringskanaal. Het product van Sugarlogix is geen probioticum, dat levende micro-organismen bevat.
Ze zien weer eens een geldverdien-gat in de markt. Staren zich blind op de oligo‘s maar vergeten het grotere geheel. Bifidobacteriën zijn maar één van de factoren die een rol spelen bij verhoogde weerstand van borst gevoede babies. Het bifidogehalte vooral in de eerste levensmaand is voor bijna 30% afkomstig van bacteriën in de moedermelk en voor dik 10% van moeders tepel.
In volwassenen komt bifidobacterie in veel mindere mate voor. De combinatie van o.a. leeftijd, dieet, BMI, roken, alcohol heeft nogal een behoorlijk effect op het bifido niveau. Karnemelk en veenbessen doen het in niet baby magen vooral goed.
(Moeder)Melk is voor baby's! Een volwassene moet zijn weerstand halen uit groente,fruit en zonlicht.
Beetje vaag verhaal; zo te lezen maakt dat bedrijfje één specifieke oligosaccharide die door één specifieke Bifido in de maag van baby's wordt afgebroken. Ik vraag me af of die Bifidobacterium ook in maag van volwassenen voorkomt. Bij grote mensen is de maag zuur om bacteriën tegen te houden en eiwitten af te breken. De baby-maag heeft een hogere pH om bepaalde eiwitten (b.v. immuunglobulinen) intact te laten passeren.