Impossible Foods, het bedrijf achter de volledig plantaardige Impossible Burger, heeft met een nieuwe investeringsronde $75 miljoen opgehaald, meldt het FD. Microsoft-miljardair Bill Gates, de Hongkongse tycoon Li Ka-Shing en mede-oprichter van Facebook Dustin Moskovitz investeren geld in de zes jaar oude Silicon Valley-startup. In totaal is $257 miljoen geïnvesteerd in de Vegaburgerfabriek. Op termijn wil het bedrijf plantaardige alternatieven voor biefstuk, vis en zuivel produceren om "zo ’s werelds hunkering naar vlees te bevredigen, zonder het milieu te vernietigen".
De Belgische journalist Roel Verrycken ging aan tafel bij Impossible Foods. Zijn ervaring verwoordt hij in De Tijd als volgt: “Als ik mijn tanden in mijn eerste Impossible Burger zet, is mijn brein in de war. Ik weet dat tussen het veganistische broodje geen vlees zit, want de principal scientist van Impossible Foods heeft het gehakt voor mijn ogen samengesteld uit plantaardige ingrediënten. Toch ruik en proef ik rundvlees.”
Het Financieele Dagblad - Bill Gates steekt geld in vleesloze hamburger
De Belgische journalist Roel Verrycken ging aan tafel bij Impossible Foods. Zijn ervaring verwoordt hij in De Tijd als volgt: “Als ik mijn tanden in mijn eerste Impossible Burger zet, is mijn brein in de war. Ik weet dat tussen het veganistische broodje geen vlees zit, want de principal scientist van Impossible Foods heeft het gehakt voor mijn ogen samengesteld uit plantaardige ingrediënten. Toch ruik en proef ik rundvlees.”
wat is de verteringscoëfficiënt van zo'n burger? Bij vlees wordt meer dan 90% van het eiwit door het lichaam opgenomen en benut. Komt de burger boven de 70%?
Elke dag opnieuw ben ik zo blij dat mijn bonen niet naar vlees ruiken en smaken. Zo min de havermout aan het ontbijt.
Wat Wouter zegt: doe niet zo mal, maak een keuze!
"’s werelds hunkering naar vlees te bevredigen, zonder het milieu te vernietigen". Heeft iemand al de ecologische footprint van de vegaburger ingrediënten vergeleken met een burger-patty? Mijn vermoeden: dat vlees komt van zoiets als de Argentijnse pampas waar je niks anders verbouwen kunt. De vega-ingrediënten: dat weet ik dus niet, maar ik vermoed sterk dat er veel meer fossiele brandstof (grondbewerking, bemesting), intensief gebruikt land, en water aan te pas is gekomen.
Is de kaas ook vegetarisch?
Kaas heb je tegenwoordig ook veganistisch. Volgens een vriendin en haar vriend smaakt die prima.
Te koop bij, onder andere, Ekoplaza.