Tussendoortjes zijn volkomen ingeburgerd: 92% van de Nederlanders eet dagelijks iets tussen de maaltijden door en 37% doet dat zelfs minimaal 3 keer per dag. Jongeren snaaien het vaakst en gaan het minst bewust en minst gezond met tussendoortjes om. Dat blijkt uit een marktonderzoek onder 685 Nederlanders door onderzoeksbureau Multiscope, schrijft Distrifood.
De belangrijkste reden om een tussendoortje te pakken is trek in iets lekkers. Dat geldt voor ruim twee derde van de ondervraagden. Honger (20%), gewoonte (12%), gemakkelijk mee te nemen (23%) of onderweg op te eten (21%) en energie geven (20%) zijn de overige aanleidingen. Voor 37% is het belangrijk dat een tussendoortje gezond is. Koekjes (50%) en chips/zoutjes (38%) zijn, naast fruit (48%), de populairste tussendoortjes.
Distrifood - Nederlanders storten zich massaal op (ongezonde) tussendoortjes
De belangrijkste reden om een tussendoortje te pakken is trek in iets lekkers. Dat geldt voor ruim twee derde van de ondervraagden. Honger (20%), gewoonte (12%), gemakkelijk mee te nemen (23%) of onderweg op te eten (21%) en energie geven (20%) zijn de overige aanleidingen. Voor 37% is het belangrijk dat een tussendoortje gezond is. Koekjes (50%) en chips/zoutjes (38%) zijn, naast fruit (48%), de populairste tussendoortjes.
"Grazing", heet dat onder Amerikanen: nu en dan door de (veel te grote) koelkast graaien.
Tussendoortjes, zegt het bericht hierboven, zijn volkomen ingeburgerd. Maar het begrip is niet wat het is. Een tussendoortje, wie heeft het woord ooit bedacht en wie was de crimineel die het 'verantwoord tussendoortje' verzon? Het is een begrip dat stoelt op een traditie. Je hebt drie of beter twee maaltijden en je eet iets buiten de maaltijden om. Dat wordt een tussendoortje genoemd.
Het onderzoek, waar hierboven over geschreven wordt, is me niet veel waard. Mensen in het paradijs waarin we leven stoppen 10 tot 30 keer per dag iets in hun mond en komen van de tussendoortjes vaak niet aan eten toe.