De hang naar zoet. En de zorgen van de dokter. Suiker is niet goed voor mensen.
"Onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen lanceert vanaf deze maand 7 smaken pindakaas in de winkels van Albert Heijn. Het pindakaasassortiment van de supermarkt wordt daarmee een stuk kleurrijker én smaakvoller", meldt het persbericht van de keukenman.
Ho.
Suiker is helemaal niet slecht voor mensen maar krankzinnig veel suiker doet menigeen de das om.
Aan dat krankzinnige veel wordt wat gedaan. Door de industrie die alle mogelijke sluiksuikerwerken maakt en de kruidenier die de koopwaar aanbiedt.
Het tij keert. Bonenkokers beloven bonen zonder suiker. Kruideniers beloven kinderzuivelsnoepgoed minder zoet.
Maar ja. Nieuwe producenten op de markt moeten nog terrein (argeloze consumenten) veroveren. Dat doe je door iets wat er al was nog eens opnieuw te maken, maar dan onbarmhartig veel lekkerder.
Pindakaas. Ze zijn al een tijdje in de mode. Pindakazen uit kleine fabriekjes met milieuvoordeel en zo mogelijk biologisch. Fantastische pindakazen. Maar de hang naar zoet. Er gaat alweer honing door en andere suikerstroop, vermomde suiker in de vorm van gedroogde rozijnen en cranberry’s. En een forse lik karamel = gebrande suiker.
Ik denk dat het foeilekkere pindakazen zijn. Maar weet wat je doet, alternatieve aanbieders van pindakazen. Hetzelfde als wat de groten in de voedingsindustrie verweten wordt. Vermomde suiker. Jullie doen het er in met je beste biologische of anderszins milieuvriendelijke bedoelingen. Maar suiker zat nooit in pindakaas.
Dit artikel afdrukken
Ho.
Suiker is helemaal niet slecht voor mensen maar krankzinnig veel suiker doet menigeen de das om.
Aan dat krankzinnige veel wordt wat gedaan. Door de industrie die alle mogelijke sluiksuikerwerken maakt en de kruidenier die de koopwaar aanbiedt.
Ik denk dat het foeilekkere pindakazen zijn. Maar weet wat je doet, alternatieve aanbieders van pindakazen. Hetzelfde als wat de groten in de voedingsindustrie verweten wordtVeel etenswaren zijn telkens tikjes zoeter gemaakt. Van mayonaise tot bruine bonen. Zelfs vleeswaren worden besuikerd.
Het tij keert. Bonenkokers beloven bonen zonder suiker. Kruideniers beloven kinderzuivelsnoepgoed minder zoet.
Maar ja. Nieuwe producenten op de markt moeten nog terrein (argeloze consumenten) veroveren. Dat doe je door iets wat er al was nog eens opnieuw te maken, maar dan onbarmhartig veel lekkerder.
Pindakaas. Ze zijn al een tijdje in de mode. Pindakazen uit kleine fabriekjes met milieuvoordeel en zo mogelijk biologisch. Fantastische pindakazen. Maar de hang naar zoet. Er gaat alweer honing door en andere suikerstroop, vermomde suiker in de vorm van gedroogde rozijnen en cranberry’s. En een forse lik karamel = gebrande suiker.
Ik denk dat het foeilekkere pindakazen zijn. Maar weet wat je doet, alternatieve aanbieders van pindakazen. Hetzelfde als wat de groten in de voedingsindustrie verweten wordt. Vermomde suiker. Jullie doen het er in met je beste biologische of anderszins milieuvriendelijke bedoelingen. Maar suiker zat nooit in pindakaas.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wouter, weet je zeker dat er nooit suiker in pindakaas zat? In deze tabel staat dat 100 gram gewone pindakaas 6 gram suiker bevat. Andere bronnen geven soortgelijke cijfers.
Het is vermoedelijk wél waar dat er in die Mister Kitchen-pindakaas méér suiker zit dan in gewone. Wij hebben hier thuis de 'kokos-maple'-variant staan, met 8 g suiker per 100 g.
Nee, 'nooit' weet ik niet zeker. Een pindakaasfabrikant te Doetinchem geeft zijn zuivere pindakaas een demonstratieve naam: 100 % Pindakaas.
In de zoutzoete van Mister Kitchen zit op 100 gram 18 gram suiker in verschillende gedaantes. Er zijn er meer met karamel. Misschien heeft iemand er een in de kast. Kunt u even op het etiket kijken?
PS. Eertijds ook op Foodlog: Pindakaas light. Minder vet maar met een enorme schep suiker.
Pinda & Caramel Pasta van het merk: Body & Fit.
Het bevat 11,6 g suiker per 100 g.
Niet in huis maar wel op internet.
Pindakaas van een héééél bekend merk, 6,4g suiker per 100g.
Met stukjes noot iets meer; 10g per 100g.
Pindakaas light; niet waar Wouter #2, 5,8g per 100g
Zelfs 100% pindakaas bevat 5.5g suikers per 100g. Gewoon van nature voorkomende suikers in pinda's. Ook pinda's uit een zakje bevatten suikers. Bij Duyvis is dat 7.1g per 100g. Die van de AH bevatten minder dan de helft, 3.5g per 100g. Zijn de AH pinda's nou gezonder?