Ikea introduceert het Food is Precious-initiatief. Daarmee meet het woon- en eetwarenhuis voedselafval in zijn restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets. De cijfers die dat oplevert moeten de basis vormen voor de ontwikkeling van manieren om voedselverspilling te voorkomen.
Sinds de implementatie van het meetsysteem in Nederland begin 2017, zag Ikea de hoeveelheid voedselafval afnemen met 21% van 105.476 kilo naar 83.628 kilo. Dit komt volgens het bedrijf neer op bijna 50.000 bespaarde maaltijden in de periode van januari tot en met mei. Ikea wil tegen het einde van 2020 de hoeveelheid voedselverspilling in zijn winkels hebben gehalveerd. Op dit moment voert wereldwijd 20% van de Ikea-winkels (84 locaties) de eerste maatregelen door. Daarmee zorgen ze volgens Ikea voor een CO2-reductie van 341.000 kilo. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Hoe Ikea de verspilling van 50.000 maaltijden voorkomt
  • Deel
Druk af