Ikea introduceert het Food is Precious-initiatief. Daarmee meet het woon- en eetwarenhuis voedselafval in zijn restaurants, bistro’s en Swedish Food Markets. De cijfers die dat oplevert moeten de basis vormen voor de ontwikkeling van manieren om voedselverspilling te voorkomen.
Sinds de implementatie van het meetsysteem in Nederland begin 2017, zag Ikea de hoeveelheid voedselafval afnemen met 21% van 105.476 kilo naar 83.628 kilo. Dit komt volgens het bedrijf neer op bijna 50.000 bespaarde maaltijden in de periode van januari tot en met mei. Ikea wil tegen het einde van 2020 de hoeveelheid voedselverspilling in zijn winkels hebben gehalveerd. Op dit moment voert wereldwijd 20% van de Ikea-winkels (84 locaties) de eerste maatregelen door. Daarmee zorgen ze volgens Ikea voor een CO2-reductie van 341.000 kilo. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Hoe Ikea de verspilling van 50.000 maaltijden voorkomt
Sinds de implementatie van het meetsysteem in Nederland begin 2017, zag Ikea de hoeveelheid voedselafval afnemen met 21% van 105.476 kilo naar 83.628 kilo. Dit komt volgens het bedrijf neer op bijna 50.000 bespaarde maaltijden in de periode van januari tot en met mei. Ikea wil tegen het einde van 2020 de hoeveelheid voedselverspilling in zijn winkels hebben gehalveerd. Op dit moment voert wereldwijd 20% van de Ikea-winkels (84 locaties) de eerste maatregelen door. Daarmee zorgen ze volgens Ikea voor een CO2-reductie van 341.000 kilo. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Mooie grote cijfers, maar nergens een glimp van een aanwijzing hoe de besparing tot stand komt.
Ik ga naar Ikea, nooit uit eigen wil. Moet helpen de grote dozen in de auto te tillen en vast te maken. Pleziertje: in het eethuis van Ikea kijken naar wat de mensen doen. Ze kopen er eten en eten het op.
Beroemd zijn de Zweedse gehaktballetjes. Ik heb r eens een bord van laten opscheppen. Nee, niet echt lekker. Maar allemaal opgegeten.
Hoe bespaart Ikea dan?