"Een aantal volwassenen weet niet waar chocolademelk vandaan komt, en we zijn een beetje bezorgd.
Uit een onderzoek van het innovatiecentrum voor Amerikaanse zuivel bleek dat 7% van de Amerikaanse volwassenen denkt dat chocolademelk afkomstig is van bruine koeien. En als dat percentage klein genoeg lijkt om redelijk te zijn, hou je dan goed vast: 7% van de Amerikaanse volwassenen komt overeen met 17,3 miljoen mensen.
Dat klopt, mensen. Miljoenen mensen zijn een heel eind in het leven gekomen, zonder zich te realiseren dat de smaak van chocolade niet uit een koe komt." Dat schrijft CBS Philly vandaag.
CBS Local - Survey: Millions Believe Chocolate Milk Comes From Brown Cows
Uit een onderzoek van het innovatiecentrum voor Amerikaanse zuivel bleek dat 7% van de Amerikaanse volwassenen denkt dat chocolademelk afkomstig is van bruine koeien. En als dat percentage klein genoeg lijkt om redelijk te zijn, hou je dan goed vast: 7% van de Amerikaanse volwassenen komt overeen met 17,3 miljoen mensen.
Dat klopt, mensen. Miljoenen mensen zijn een heel eind in het leven gekomen, zonder zich te realiseren dat de smaak van chocolade niet uit een koe komt." Dat schrijft CBS Philly vandaag.
Vraag eens in je omgeving of pinda's aan struiken groeien of aan bomen.
Dan hoor je ook hier in Nederland de hersenen kraken.
Juist het gebrek aan kennis van voedsel is een zegen voor food marketing.....
Hans, komt misschien omdat pinda's niet in Nederland geproduceerd worden? Ik weet dat pinda's geen noten zijn, maar toen ik het opzocht hoe ze dan groeien en las dat dat aan een struik en onder de grond is, stond ik toch even te kijken. :) Je kunt niet alles weten.. ..en toch heel gelukkig zijn. Al helpt Wikipedia een hoop. ;)
Tja, ik wist zo'n 35 jaar geleden al dat pinda's onder de grond groeien, ze werden toen zelfs nog wel aardnoten genoemd.........
Vroeger werd door ons altijd gekscheend gezegd dat chocolademelk van bruine koeien kwam, blijbaar is dat gekscherende fabeltje een echt leven gaan leiden.
Zoals Hitler al zei:"Vertel een leugen lang en vaak genoeg dan wordt het vanzelf waarheid" blijkt ook bij voedsel te werken.
De reclame werkt hier ook niet aan mee, want denk aan de paars gevlekte Milka koeien...
Aan feit of fabel is de laatste tijd de nodige aandacht geschonken. Martijn Katan met zijn boek Fabels en feiten over voeding, het Nederlandse programma Broodje Gezond en het Belgische programma Over Eten zijn daar voorbeelden van
Wikipedia gebruik ik zelf ook nog wel eens.
Net zoals Foodlog, maar daar lees ik vervolgens weer over cherry picking en wetenschappelijke onderzoeken die dubieus zijn.
Het wordt je als consument toch ook niet gemakkelijk gemaakt...
Ik weet van een groot deel van mijn eten niet precies waar het vandaan komt of hoe het geproduceerd wordt. Ik voel me daar eigenlijk prima bij. Wat is precies het probleem?