Vanaf de oogst van 2017 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout en geen suiker meer toe aan ‘zomergroenten’ uit pot of blik. Doperwten, wortels, de doperwten-wortel combinatie en jonge kapucijners worden zonder toegevoegde suiker en tot 25% minder zout verwerkt. Ook maïs bevat voortaan minder zout. Tuinbonen, sperziebonen en snijbonen werden al zonder toegevoegde suiker verwerkt en bevatten eveneens minder zout. Ruim 40% van alle groenteconserven voldoet vanaf deze oogst aan de nieuwe normen die in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling afgesproken zijn. Er zijn verder plannen voor de vermindering van zout en suiker in 'wintergroenten', receptuurproducten en appelmoes, meldt de VIGEF, de belangenorganisatie van de Nederlandse Groente- en Fruitverwerkende industrie.

Vigef - Persbericht, 26.06.2017. Geen suiker en tot 25% minder zout in "zomergroenten". Groentensector zet volgende stap in zout- en suikerreductie.
  • Deel
Druk af