Een tijdje geleden had ik het over boterbestendig brood. Het bleek herkenbaar. Meerdere mensen hebben de pest aan brood dat kapot gaat van een simpel likje boter ('echte', zou een Nederlander zeggen). Iemand anders bleef maar zeuren. Wat ouderwets, zei die persoon, wie doet er nou nog boter z'n brood? Ook al bleek het een margarine-iemand, zo poetste ze wel het probleem uit de wereld: geen functionele reden om voor beter brood te kiezen.
We zijn niet voor 1 gat te vangen, dus nog maar eens aandacht voor duurzaam brood. Ik voerde het uit met Lambèr desembrood. De test was simpel: bak het brood af (het is uit de diepvries van de Sligro te bekomen,
met een eigen of geleend pasje), een minuut of 14 op 220 graden. Een bakje water erbij voor hete stoom in de oven.
Daarna kijk je hoeveel dagen het zomaar goed blijft op de plank. Ik bakte het vorige week dinsdag. Gisteravond aten we het laatste stukje brood. Bij een salade. Zoals het hoort, als een mes bij een vork.
Het was een beetje ouder, maar nog lekker knapperig.
Moet je kijken wat het kan:
- 6 dagen zomaar goed
- 6 dagen zomaar knapperig
- 6 dagen zomaar moeiteloos onder handbereik, zonder gehannes met zakjes boterhammetjes uit de diepvries
- 6 dagen prima brood zonder boterschade
- 6 duurzame dagen zonder de elektriciteit van diepvries of toaster
- 6 dagen het genot van zelf brood snijden, met een mes dat er heerlijk doorheen zaagt
Wat een brood! (en koop je zuurdesembrood vers, dan heb je dus een super duurzaam brood voor de hele week).
Geen brood te zien op de foto? Dat Klopt. Je moet het in een theedoek wikkelen. Daarom blijft het zoveel dagen vers.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ook goed. Het was ook maar gewoon een mededeling.
Van mij had er geen discussie over gevoerd hoeven worden. Het is gewoon mijn mening, op basis van wat ik om mij heen zie.
Kan je flauwekul vinden en gerust overslaan als je wilt.
Tja, zullen we aandacht aan Robin besteden? Ik stem voor "nee", vanwege dit hier:
Als hij/zij nu over fabuleuze kennis, verrassende inzichten of scherpe ripostes beschikte was ik bereid de irritante flauwekul over te slaan en door te lezen. Maar met dit soort onzin niet.
Ja hoor, al ons brood deugt niet.
Alleen zuurdesembrood is goed genoeg.
Omdat jij het kan besmeren met koelkastboter en omdat je het lang kan bewaren.
Tuurlijk joh, wat jij wilt! Ha!
En euh, ik weet even niet wat je nu precies bedoelt met wat ik nooit geprobeerd zou hebben (vooroordeel nummer 387), maar ik kan je verzekeren dat er niet zoveel is dat ik nooit geprobeerd heb hoor. Ik maak alleen niet zoveel problemen. Of heb simpelere oplossingen.
Wat dacht je van een kom yoghurt met muesli? Hahaha.
Nee, Robin, laten we het precies houden. Het brood deugde niet. Zelfs niet voor boter die 'koelkastsmeerbaar' is. Die heb jij natuurlijk nooit geprobeerd ;-)
Ach jeetje, eerst is je boter te hard, dan te zacht.
Wie zeurt er hier nou? Hahahahaha.
En sorry hoor, maar als jij me er met de haren bijsleept, dan kan je verwachten dat ik reageer. :D