Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
“Door de onbekendere vissoorten naar de consument te brengen, hopen de samenwerkende partners verspilling tegen te gaan.”
Mooi.. en de mooiste ‘bijvangst’ is, dat Nederland beter vis leert eten, want om wijting en schar onbekende vissoorten te noemen, is voor dit landje aan, en deels in zee een beetje beschamend.
Misschien een tip om een leerstoel ‘zelf vis schoonmaken’ in Wageningen in te stellen ?
Een eerste innovatieve stap om af te kicken van die vierkante blokjes vis in karton..
Leerstoel, Hans? Gewoon naar visfileren.nl gaan..
Als het over vis gaat wordt op Foodlog steevast niet of nauwelijks gereageerd. Logisch, Foodlog is een krant voor het gemene volk en het Nederlandse volk eet geen vis.
En niemand schaterde mee met Hans Pollemans die signaleert dat in het bericht hierboven wijting en schar doodleuk onbekende vissen worden genoemd. Steenbolk, ja goed dan.
Ooit heeft een genie een gebakken visje een lekkerbek genoemd. Het beste lekkerbekje eet je langs de straat, van de visbakker die sterren verdient maar door de culinairen van Nederland niet gekend wordt. En van welke vis bakt de visboer de beste lekkerbek?
Wijting.
Schar in de supermarkt gaat niet lukken. Want het visje gaat daar duur liggen wezen.
Schar is een marktvis die je koopt voor weinig en meteen bakt als je thuis komt, liefst in het schuurtje achter het huis. Wat een ongelofelijk lekker visje. Van opa die ze nog bakken kan.
Wouter, waar wachten die vissers op: verkopen via Shobr. Of worden ze dan ook duur?
Dick Veerman, je vrolijke reactie is typerend voor een intellectueel in de grote stad. Veel verstand, weinig sjoege.
Vissers vissen en hebben daar alle aandacht voor en energie bij nodig. Het vermarkten van vis doen anderen. Vis kan verhandeld worden via moderne onlinewinkels. Dat gebeurt ook (bijvoorbeeld directlyfrom.nl)
Maar als een kilo schar minder dan de helft kost van wat je er aan verzendkosten voor betalen moet gaat het niet werken.
Niemand lijkt intussen opgewonden te raken van de lage prijzen voor schar en wijting (en grauwe poon en zo kan ik nog wel even doorgaan).