Op de Groote Voort wordt Remeker kaas gemaakt, rauwmelkse natuurkorst kaas van melk van Jerseykoeien. Jan Dirk en Irene van de Voort leiden je rond op hun boerderij en in hun kaasmakerij. Daar omheen organiseren we een minisymposium en vooral veel gelegenheid voor informele interactie met boeiende mensen en vernieuwende bedrijven.

(Voorlopig) programma:
12:30u Welkom
13:00u Opening door Dick Veerman
13:30u - 14:30u en 15:00u - 16:00u Keuze uit rondleiding of pitch-proeverij
16:00u - 16.15u Aftrap borrel met Dick Veerman met drie landbouweconomen: Niek Koning (auteur van het recent uitgekomen Food Security, Agricultural Policies and Economic Growth), Petra Berkhout (WUR) en een bankier van ABN Amro. Onderwerp: waar gaat het heen met de landbouw - wordt het beleid in de EU en de wereld liberaal, protectionistisch of ontwikkelt zich iets dat je niet in die tegenstellingen moet zien?
Tevens een aankondiging: in samenwerking met Koppert Cress start Foodlog een congresserie over gezondheid en levensmiddelen.
16.15u - 17.30u Borrel met natuurwijnen en producten van Remeker (kaas, vlees, brood).

Producten
In een pitch-proeverij combinatie luister je naar 3 korte presentaties rond (innovatieve) producten. Uiteraard laten we je ook proeven. Dé start van leuke gesprekken die echt ergens over gaan.

1. Norbert Mergen vindt zijn chocolade beter dan fair trade. Hoe zit dat? Hij vertelt kort over geldstromen in Afrika en Zuid-Amerika, maar ook over Nederland. Wat zijn bedrijven en consumenten bereid te betalen?

2. Mark Soetman vertelt over zeewier. Zijn focus ligt hierbij op het terugwinnen van nutriënten en de noodzaak hiervan voor cyclische landbouw.

3. Maud van Berlo vertelt over haar blije wijnen. Wijnen zonder additieven die elk seizoen anders smaken, hoe zit dat?

Markt
Bij mooi weer is een grote kastanjeboom naast de boerderij de ontmoetingsplek, waar een aantal bedrijven zichzelf en hun producten presenteren. Bij slecht weer richten we de stal in.

In ieder geval aanwezig:
Biobite. Biologische voeding met letterlijk een bite.
Green Yourself. Blenders voor vitale voeding.
VanDrie Group. Kalfsvlees.
Raw Milk Company. Rauwmelkse yoghurt en kefir.
ClearChox. Chocolade beter dan Fairtrade.
De Pronckheer. Innovatieve kleineschalige distilleerderij.
Fish4Everyone. Visworst met alle goede eigenschappen van vis, maar niet de smaak of structuur.
Heel de wereld. Op weg naar agroecologie. Boek van Jelleke de Nooy- van Tol.
En (dat ontdek je ter plekke): visburgers voor veganisten (de producent houden we nog even geheim)

Praktisch
Datum: 9 september 2017
Tijd: 13:00 tot 17:00 (koffie staat klaar om 12.30)
Locatie: Boerderij de Groote Voort, Postweg 110, 6741ML, Lunteren
Kosten leden: Geen! Elk betalend lid mag gratis 1 introducé(e) meenemen. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Kosten niet-leden: €32,50. Kinderen tot en met 18 jaar €15
Inschrijven: Klik hier

Je bent al Foodloglid voor €50 per jaar of €5 per maand. Naast gratis toegang tot deze dag, krijg je gratis toegang bij Foodlog lezingen en debatten en exclusieve toegang tot speciale longreads en extra informatie op de site. Word nu lid via je profiel!
Dit artikel afdrukken